Dokonalý triumf. V Českých Budějovicích slavila i domácí prvoligová rezerva

Českým Budějovicím se v domácí hale povedl majstrštyk. Ještě před finálovým duelem extraligy si totiž jejich rezerva podmanila i prvoligové finále. V něm Jihočeši porazili 16:13 vítěze základní části béčko Prostějova. „Je to super. Finálový den jsem chtěl pořádat u nás a vyšlo to na jedničku,“ zářil v sobotu kouč českobudějovické rezervy a zároveň i A týmu Ivo Kracík.

Vyvrcholení první ligy bylo zpočátku vyrovnané, postupem času si domácí celek vybudoval vedení o několik košů. To se Hanákům postupně dařilo mazat, jenže dál než na dostřel tří košů se nedostali. „Potřebovali jsme ještě tak pět a minut a myslím, že bychom slavili my. Zklamaní samozřejmě jsme, ale bojovali jsme, co to šlo. Soupeř nasadil prakticky extraligovou sestavu,“ podotkl prostějovský Petr Šnajdr.

Právě fakt, že na hřiště v prvoligovém i extraligovém finále vyběhla v českobudějovickém dresu spousta stejných hráčů, se možná příliš nezdál ostatním týmům. České Budějovice však nemají moc hráčů na výběr. „Chtěl jsem, aby se před extraligovým finále každý z áčka dostal na palubovku a osahal si halu. To se nám nakonec vyplatilo,“ pochvaloval si Kracík.

Finále 1. České korfbalové ligy:

České Budějovice B – Prostějov B              16:13

Konečné pořadí tabulky:

  1. České Budějovice B
  2. Prostějov B
  3. Kolín
  4. KK Brno B
  5. Tábor
  6. Šenov
  7. Náchod
  8. Nový Lískovec

Komentáře

komentáře Disqus