U17: Vzrůstající výkon oslovil i místní diváky.

Poslední tréninkový den byl v rámci tréninků opět zaměřen střelecky. Největším naším problémem totiž není ani tak obrana nebo tvorba střeleckých šancí nýbrž úspěšnost zakončení.
Wim Bakker proto dopolední blok zacílil na mnoho různých cvičení, jež zlepšovala mušku našich nejmladších reprezentantů. Odpolední trénink byl z důvodu vzrůstajících únavových zranění zkrácen a zjednodušen. Pokud tedy jako jednodušší lze nazvat cvičení 1:1 :-) Ale příprava na poslední zápas musí být!

Ve večerním utkání nás čekal tým Drachten a1/a2. Tým o 2 – 5 let starší a zkušenější než naši hráči. Není tedy divu, že konečná porážka čítala rozdíl 21 košů. Mláďata si však počínala velmi dobře. I bez Sáry Sahatciu, která byla kvůli zraněním v týmu U19 povolána do Leeuwardenu, do zápasu vstoupila s velkým sebevědomím a snahou ukázat, co všechno umí. I když zprvu byla zaskočena rychlostí, schopnostmi i dovednostmi svých protihráčů, celkem rychle se dokázala vzpamatovat a přizpůsobit se nastavenému tempu.
Konečné skóre: 10:31 (po třetinách 5:12, 3:10, 2:9)
Střelci: Vojta Ošťádal (2 penalty), Klára Nováková (1 penalta), Vendy Vernarská, Adam Lorenz, Lucka Šuhajová, Lucka Šrůtová, Šárka Juklová, Tomáš Čihák, Niki Lorenzová

Nejhorší část dne však na hráče ještě čekala. A to vyhlášení postupujících dál do výběru o nejlepší sedmičku, která pojede na konci června do Schijndelu na U17 World Cup.
Mezi šťastlivci jsou: Šárka Juklová, Nela Kubů, Nikola Lorenzová, Kateřina Nevludová, Klára Nováková, Sára Sahatciu, Lucie Šrůtová, Lucie Šuhajová, Vendula Vernarská a Anna Literová mezi holkami. Za kluky pak Tomáš Čihák, Adam Leznar, Adam Lorenz, Ondřej Netolický, Jakub Novotný Vojtěch Ošťádal, Marek Štěpánek, Jan Toufar, Martin Jiřička a Lukáš Macek.
Ale ani pro ty, kteří nebyli vybráni do následujících 10 a 10, ještě nic nekončí. Pro toto soustředění byli osloveni asi čtyři náhradníci, a kdo ví, jestli jejich šance se nakonec probojovat do finální soupisky ještě nevzplane.


Komentáře

komentáře Disqus