V Brně se korfbal představil v další městské části

Expanze korfbalu na brněnských základních školách pokračuje dál. Tento týden se první ukázkové hodiny konaly na ZŠ Pavlovská v městské části Kohoutovice, odkud pochází hned několik českých reprezentantů.

Základní škola Pavlovská projevila zájem o prezentaci korfbalu již na začátku školního roku na střetnutí Asociace školních sportovních klubů. Na ukázky nakonec došlo až v návaznosti na kroužek Sportovci do škol, na kterém se korfbal představil v průběhu ledna a února.

První ukázkové dny se uskutečnily ve středu 22. a ve čtvrtek 23. března. Účastnili se jich žáci druhého až pátého ročníku. Korfbalem byli nadšeni, protože k němu nepotřebují žádné speciální dovednosti. Korfbal uchvátil také místní vyučující, hned požádali o zapůjčení korfbalového materiálu do výuky a přislíbili účast na mezi-školních turnajích. Také uvažují od příštího školního roku otevří korfbalový kroužek, protože děti z Kohoutovic by musely dojíždět do okolních městských částí. Poslední den ukázkových hodin se bude konat ve čtvrtek 30. března, kdy si korfbal vyzkoušejí poslední třídy prvního stupně, na které zatím nedošlo.

Korfbalové aktivity na této škole by do budoucna mohli být restartem korfbalu v této městské části. Z Kohoutovic totiž pochází hned několik současných nebo bývalých korfbalových reprezentantů - například sestry Jonákovy, Marie Coufalová, ale i trenér české reprezentace do 17 let a českého mistra KK Brno, Jakub Máša.


Komentáře

komentáře Disqus