Rezervu Českých Budějovic udržel v boji o prvoligové finále i gólostroj

Favoritům se opět dařilo. V sedmém kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže sebraly všech šest bodů za dvě výhry béčkové týmy Prostějova a Českých Budějovic a prokázaly tak svou kvalitu a postavení v tabulce. Jihočeši díky tomu dál zůstávají ve hře o finále. Na Kolín sice ztrácejí čtyři body, ale mají dva duely k dobru a navíc je s Vembloudy čeká vzájemné střetnutí.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Vyrovnaná klání, ze kterých vždy vyšel vítězně B-tým Prostějova a naopak smůla provázela Tábor. Tak lze charakterizovat prostějovský miniturnaj. Domácí si poradili 18:15 s Táborem, ačkoli o poločase prohrávali o dva koše, a poté zvládli 19:14 přehrát i brněnské béčko. „S Táborem jsme vůbec neplnili taktické pokyny. Řekli jsme si, že soupeře nepustíme do dvojtaktů a prvních deset košů dostaneme právě z nich a z penalt. Možná naši mladší hráči trochu podcenili o generaci starší táborské korfbalisty. Ve druhé půlce jsme se stáhli, soupeře nechali víc střílet z dálky a ten se přestal trefovat,“ zdůvodnil obrat v utkání prostějovský Jan Tichý.

Táborští pak o tři koše smolně padli s Brnem a na třetí místo, na které nyní ztrácejí už osm bodů, mohou zapomenout. „I když jsme oba zápasy prohráli, máme z toho dobrý pocit. Nám se dařilo, jenže soupeři jsou přece jen mladší a střelba jim jde líp. S Prostějovem šlo o to, že jsme už ve druhé půli nereagovali na jejich koše po sobě. Navíc postupně nasazovali silnější sestavu. My je sice občas nějakým fíglem vypekli, ale bohužel to na výhru nestačilo. Pokusíme se zabojovat aspoň o čtvrtou pozici, i když na ní končíme v poslední době nějak moc často,“ usmívala se táborská Zuzana Kášková.

Prostějov, SK RG B : Tábor, KC SPŠS 18:15

Poločas: 7:9. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 6, Lužný Martin 4, Marek Michal 3 - Valeš Daniel 5, Šteger David 3, Johnová Radka 2, Kášková Zuzana 2.

 

Brno, KK B : Tábor, KC SPŠS  21:18

Poločas: 12:10. Rozhodčí: Tomáš Voda, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Sopko Marek 4, Weissová Martina 4, Bušík Peter 3, Jemelíková Vendula 3 - Valeš Daniel 4, Dvořák Milan 3, Horáková Pavel 3, Šteger David 3.

 

Prostějov, SK RG B : Brno, KK B  19:14

Poločas: 12:8. Rozhodčí: Tomáš Voda, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Marek Michal    5, Štefák Daniel 4 - Fridrich Ondřej 5, Weissová Martina 5, Jonáková Eliška 2.

 

MINITURNAJ V BRNĚ

V Brně byly k vidění dva relativně vyrovnané duely a jedna kanonáda. Domácí Nový Lískovec chtěl v prvním zápase získat ojedinělou výhru, jenže se Šenovem zaspal začátek, ztrátu už nedohnal a padl 15:21. S béčkem Českých Budějic pak domácí celek trpěl útočné choutky soupeře, Jihočeši vyhráli 41:11. „Se Šenovem jsme chtěli hrozně moc uspět, věděli jsme, že jako jeden z mála je pro nás hratelný. Hra nebyla tak zlá, bohužel rozhodl náš tragický úvod. Pak už to bylo celkem vyrovnané,“ krčil rameny hrající kouč Nového Lískovce Jakub Pernica.

Českobudějovičtí sehráli těžký duel se Šenovem, po boji a dramatickém závěru nakonec vyhráli 17:16. „Bylo to dost vyrovnané a v jednu chvíli jsme snad i o dva koše prohrávali. Zlomili jsme to ke konci, kdy jsme se trefili třikrát nebo čtyřikrát v řadě. Soupeř hrál dobře, my si neodpustili pár záseků. V extralize to s námi moc růžově nevypadá, proto bychom se o zlato rádi porvali aspoň v první lize,“ pravila českobudějovická Jana Pavlicová.

V utkání s domácími předvedla husarský kousek její spoluhráčka Veronika Bínová. Při střeleckých hodech zaznamenala jedenáct košů. „Verča je náš gólostroj. Co zvedne, to dá. A to před tím dlouhou dobu vůbec nehrála, pořád to má v sobě. Pomůže však jen občas béčku, s extraligou už nechce mít nic společného,“ popsala Pavlicová.

Šenov, KC - ZŠ : Brno, KK Nový Lískovec 21:15

Poločas: 11:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 5, Sládek Ondřej 4, Vrkoč Jakub 3, Škrobová Tereza 3 - Cupáková Markéta 4, Pernica Jakub 4, Drábek Miroslav 2.

 

Šenov, KC - ZŠ : České Budějovice, KCC Sokol B 16:17

Poločas: 9:9. Rozhodčí: Ivan Vávra, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Škrobová Tereza   4, Holubčíková Kristýna 3, Rusňak Martin 3 - Bínová Veronika 5.

 

České Budějovice, KCC Sokol B : Brno, KK Nový Lískovec 41:11

Poločas: 21:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Bínová Veronika 11, Klacková Martina 7, Šmíd Daniel 7 - Drábková Aneta 3.

 

Tabulka

1.           Kolín, VKC                                        12          10          0             2             225:162               20

2.           Prostějov, SK RG B                          10          10          0             0             162:108               20

3.           České Budějovice, KCC Sokol B      10          8             0             2             211:129               16

4.           Brno, KK B                                        10          5             0             5             168:158               10

5.           Šenov, KC - ZŠ                                 12          5             0             7             156:167               10

6.           Tábor, KC SPŠS                               10          4             0             6             166:156                8

7.           SK Plhov Náchod                              10          1             0             9             92:160                 2

8.           Brno, KK Nový Lískovec                   14          1             0             13          163:303                2


Komentáře

komentáře Disqus