Školní kolo Korfbalového poháru na ZŠ Hamry

Ve čtvrtek 23. února se odehrálo školní kolo již na dvanácté brněnské základní škole v letošním školním roce. Byla jí ZŠ Hamry v městské části Maloměřice, kde se každou středu koná i školní korfbalový kroužek.

Na první miniturnaj třetího ročníku zavítala i nová paní ředitelka Varmužová, která se chtěla seznámit s naším zajímavým sportem. Věříme, že ji zaujal a podpora korfbalu vedením školy bude pokračovat i nadále.

Dvě třídy třeťáků nastoupily do turnaje se 4 týmy, áčko i béčko měli po dvou družstvech. Tato nejmladší kategorie si zahrála turnaj variantou Korfbal4. Nejsilnějším družstvem byl 1. tým 3.A, který 2 své zápasy vyhrál jednoznačným skóre 4:0. Potíže mu dělal jenom 2. tým 3.B, který prohrál s áčkem jen o jediný koš. Ve vítězném týmu dominoval hráč KK Brno Filip Drechsler, který sázel jeden koš za druhým. Ostatní družstva byla vzácně vyrovnaná, každé dokázalo jednou vyhrát. Trošku překvapivě se tak na 2. místo díky nejlepšímu skóre dostal 2. tým 3.B. 

Pořadí 3. ročníku:

  1. místo: 3.A 1.tým – 6 bodů, skóre 10:1
  2. místo: 3.B 2.tým – 2 body, skóre 4:5
  3. místo: 3.B 1.tým – 2 body, skóre 3:7
  4. místo: 3.A 2.tým – 2 body, skóre 2:6

Dál přišli na řadu čtvrťáci. Tady obě třídy postavily jen 1 tým. Proto si mezi sebou zahráli 2 zápasy. První se hrál variantou Korfbal4 a těsně v něm vyhrála 4.A výsledkem 4:3. Druhý zápas již byl tradiční variantou korfbalu, hrálo se ale 6 proti 6 z důvodu menší tělocvičny. Tento zápas byl vyrovnaný víc a skončil remízou 2:2. To stačilo dětem ze 4.A na první místo, děti ze 4.B se musely spokojit s místem druhým.

Na závěr školního kola přišli páťáci. Áčko nasadilo 2 družstva, Béčko 1 družstvo. V prvním zápase si 1. tým Áčka poradil se svým druhým týmem 4:1. Druhý zápas naopak opanoval 2. tým Áčka, který 5.B nedal šanci a porazil ji rozdílem 5 košů. V posledním zápase se děti z 5.B výrazně zlepšily, favoritovi z 5.A nenechávaly dostatek prostoru, a tak byl celý průběh zápasu těsný. Až v poslední minutě se Áčku povedlo skórovat vítězný koš.

Výsledky a pořadí turnaje 5. ročníku:

5.A1 – 5.A2   4:1, 5.B – 5.A2   1:6, 5.B – 5.A1   1:2

1.místo 5.A 1.tým, 2.místo 5.A 2.tým, 3.místo 5.B.

Výběr nejlepších žáků ze ZŠ Hamry by již nejbližší úterý měl cestovat na obvodní kolo Korfbalového poháru na ZŠ Pastviny v městské části Komín. 


Komentáře

komentáře Disqus