Prostějov si zajistil finálovou trojku, Náchod ještě musí bojovat

Dohrávky osmého kola nejvyšší dorostenecké soutěže opět napověděly něco z toho, jak bude vypadat složení finálové trojice a horší čtveřice, která se porve o jedno místo a vstupenku do boje o třetí místo. V Náchodě zvítězil Prostějov v obou duelech a po Kolínu je další jistý tým, který dostane možnost porvat se o dorostenecký titul. Domácí zvítězili jen se Šenovem a čekají je ještě tři duely, v nichž můžou proklouznout do první trojky. Smutnit může právě havířovský celek, který si i přes dobré výkony neodnesl z miniturnaje ani bod.

První nedělní duel byl nejjasnější. Hanáci po celou dobu utkání s Náchodem diktovali tempo hry a nakonec slavili výhru 18:8. „Nasadili jsme to nejlepší, co jsme měli, a tentokrát jsme měli i silnou střídačku. Měli jsme pokyn pálit, co to jde, a to nám vycházelo. Postupně jsme sestavu i prostřídali a i náhradníci si počínali velmi dobře,“ pochválila spoluhráče prostějovská opora Renata Havlová. „Letos máme tým namíchaný z hráčů, kteří jsou poslední rok v dorostu a těch, kteří naopak přišli z žáků. My starší bychom se rádi s dorostem rozloučili medailí,“ zasnila se mládežnická reprezentantka.

Její tým si věděl rady i s Šenovem, i když průběh zápasu byl divoký a nabídl dva rozdílné poločasy. V tom prvním hrál tragicky Šenov a dal jen dva koše, ve druhém se role otočily, ale Prostějov už výhru uhájil a triumfoval 14:9. „Zkoušeli jsme jiné rozestavení pro play-off a zpočátku nám trvalo, než jsme se chytli. Ve druhé půlce jsme začali skvěle bránit a soupeře stahovat. Prostějov však ukázal svou kvalitu, popravdě jsme ani moc nečekali, že můžeme uspět,“ líčil šenovský Lukáš Macek.

Jak Šenov skončil předešlé utkání, tak začal závěrečný souboj dne s Náchodem. „Vletěli jsme na ně a vedli až 6:1,“ potvrdil Macek. V tu chvíli by si na domácí těžko někdo vsadil. Jenže Náchod se nevzdal, po poločase začal šenovské hráče deptat a nakonec pohodlně zápas otočil ve svůj prospěch 19:16. „Po dobrém začátku jsme trochu prostřídali a přestalo se dařit. I když se poté vrátila základní sestava, už nešlo nic dělat. Byli jsme zdeptaní a psychicky dole. Na druhou stranu nám taková prohra dodá trochu respektu, s Náchodem se letos ještě určitě potkáme…,“ dodal Macek.

Příští víkend jsou na programu zbylé dohrávky základní části, začátkem března pak už vypuknou boje o medaile.

 

Náchod – Prostějov 18:8

Prostějov – Šenov 14:9

Náchod – Šenov 19:16


Komentáře

komentáře Disqus