Znojmo se po čtyřech měsících raduje z výhry

Sto dvacet tři dní. Přesně tak dlouho trval znojemský půst. Korfbalisté Modrých Slonů se naposledy z extraligové výhry radovali na konci září, poté čtyřikrát v řadě prohráli. Zlom nastal až v neděli, kdy si Znojemští v osmém kole nejvyšší soutěže poradili 17:12 s Prostějovem. „Už jsme to potřebovali, v týmu byla už cítit nervozita. Teď nás zápasy a tréninky začnou zase o něco víc bavit. Zvedli jsme si sebevědomí,“ pochvaloval si hrající kouč Jiří Podzemský.

Hanáci naopak padli potřetí v řadě a nezažívají zrovna povedené období. V neděli doplatili i na absenci Petra Šnajdra s Petrem Galíčkem. „Jsme oslabení, kvůli tomu nejsou ani tréninky takové, jaké by měly být. Jsme tak trochu na hromadě,“ posteskla si prostějovská opora Renata Havlová.

Její tým přitom nebyl v duelu s Jihomoravany bez šancí. Po ne úplně vydařeném prvním poločase se ve třetí části prostějovští hráči zvedli a srovnali na 10:10. „Škoda, že jsme pak udělali několik zbytečných chyb. Soupeř díky tomu dal pár jednoduchých košů z dvojtaktu a zase nám odskočil,“ litovala Havlová.

Znojmo se oproti nedělnímu sokovi dalo po problémech spojených s úzkým kádrem trochu do kupy. Navrátilo se mu několik hráčů a hned to bylo vidět i na hřišti. „Už je to lepší. Trénuje nás víc a vrátili se i dlouhodobí marodi. Ideální to však z naší strany rozhodně nebylo. Sice jsme vyhráli, ale máme dost co zlepšovat. Hodně nás trápila úspěšnost střelby, kdy jsme občas nebyli schopní dát koš,“ zdvihl Podzemský varovný prst.

Znojmo díky třetí výhře v sezoně poskočilo na druhé místo v tabulce, Prostějov zůstává poslední. Utkání mezi Brnem a Českými Budějovicemi se z důvodu účasti Jihočechů na Europa Shieldu odehraje až na konci února.

 

Modří Sloni Znojmo : Prostějov, SK RG  17:12

Poločas: 8:4. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Podzemský Jiří 8, Žák Ivan 5, Ferkovičová Tereza 2 - Havlová Renata 3, Lužný Martin 3, Vyroubal Alexandr 3.

 

1.           Brno, KK                                         7             6             0             1             146:100               12

2.           Modří Sloni Znojmo                        8             4             0             4             120:128               8

3.           České Budějovice, KCC Sokol       7             3             0             4             120:120               6

4.           Prostějov, SK RG                            8             2             0             6             115:153               4


Komentáře

komentáře Disqus