Po novém roce se korfbal přidal k nové aktivitě na brněnských školách

Od začátku školního roku se na brněnských základních školách rozběhl nový projekt Sportovci do škol. Tento projekt zaštiťuje Unie sportovních klubů města Brna, ve které jsou sdružené všechny velké kluby působící v jihomoravské metropoli. Zástupci Unie oslovili manažera školního korfbalu v Brně s možností zapojení korfbalu do těchto aktivit. Proto se od ledna korfbal představuje na více školách.

Projekt Sportovci do škol probíhá na 21 základních školách v Brně. Jeho účelem je představení různých sportů dětem z prvního stupně během jejich odpoledního pobytu v školní družině. Každý měsíc si děti v tomto kroužku zkoušejí jiný sport - basketbal, florbal, zápasení nebo baseball. Korfbal přišel na řadu v lednu, kdy se představuje na třech školách. Každé pondělí na ZŠ Vedlejší v městské části Bohunice, každé úterý na ZŠ Pavlovská v Kohoutovicích a každý čtvrtek na ZŠ Labská v Starém Lískovci, kde již funguje také samostatný korfbalový kroužek.

Jednotlivých hodin se převážně účastní děti od prvního po třetí ročník, někde se najdou i starší děti z prvního stupně základní školy. Pro všechny děti je to první zkušenost s korfbalem a většina z nich je ním nadšená. Protože kroužky probíhají v čase odpolední družiny, tak paní vychovatelky se korfbalových hodin účastní také a rychle si korfbal oblíbily. V plánu je oslovit vedení škol, kde se tyto sportovní kroužky konají, s nabídkou využití dostupného korfbalového materiálu na ukázkové hodiny v rámci výuky tělesné výchovy. A to konkrétně na ZŠ Vedlejší a ZŠ Pavlovské, kde se korfbal zatím v hodinách tělocviku nepředstavil.


Komentáře

komentáře Disqus