Prostějovští dorostenci měli trumfy na své straně. Z Brna si odvezli nejvíc bodů

Zkušenost a dostatek hráčů. To jsou dva důvody, proč se v neděli při dorosteneckém miniturnaji v Brně nejvíc dařilo korfbalistům Prostějova. Hanáci si v pátém kole nejvyšší soutěže postupně poradili 26:6 s domácím Novým Lískovcem, 14:11 s brněnským Korfbal klubem a klopýtli jen v dohrávaném duelu čtvrtého kola opět s Brnem, když s ním napodruhé remizovali 10:10. V městském derby byl podle očekávání úspěšnější Korfbal Klub, který si s Novým Lískovcem poradil 22:14.

V prostějovském dresu nastupuje několik zkušených hráčů otřískaných extraligou, navíc žlutočerní nemají tak jako jinde nouzi o hráče. Po brněnském vystoupení se vyšplhali na druhé místo tabulky. „Brno však vzdorovalo, je vidět, že chce letos hrát o medaile. Máme fajn, že je nás dost a můžeme normálně střídat, ne jako ostatní, kteří jezdí třeba v sedmi lidech. V posledním remízovém zápase proti Korfbal klubu už dal trenér šanci hráčům z lavičky, aby si také vyzkoušeli zodpovědnost,“ popsal jeden z nejzkušenějších v prostějovském dresu Petr Šnajdr. „V dorostu se snažím pomáhat mladším i trenérovi,“ dodal korfbalista, který si v dorostenecké kategorii kroutí poslední rok.

Brňané se po prohře, výhře a remíze dostali na čelo tabulky, mají však na Prostějov dva zápasy k dobru. S jejich nedělním vystoupením vládla spokojenost. „Škoda respektu v prvním utkání s Prostějovem, hráči se soupeře trochu zalekli. Že se s ním dá hrát, jsme si ověřili v posledním zápase. Náš výkon se postupně lepšil a byli jsme odvážnější. Měl jsem k dispozici jen pět kluků a čtyři holky, tak to bylo vzhledem k únavě ze tří zápasů v jeden den složitější,“ shrnul brněnský kouč Jan Šedý.

Nový Lískovec se výhry nedočkal ani na osmý pokus. V obou střetnutích byl úspěchu daleko, za což mohl i fakt, že v domácím prostředí nastoupil jen se sedmi hráči. „Je to k vzteku. Uzdravil se nám Aleš Tolar, ale zase přibyla na marodku další opora Adam Leznar. Proti Korfbal klubu jsme však mohli uspět, jenže naše úspěšnost střelby byla mizerná. Prostějov je pak trochu jinde, s ním se nemůžeme měřit. Ale jak už jsem říkal několikrát, nehrajeme na výsledky, děcka se teprve učí,“ povídal kouč posledního týmu tabulky Jakub Pernica.

 

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Prostějov, SK RG U19  6:26

Poločas: 3:17. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 2, Drábková Aneta 2 - Ošťádal Vojtěch 6, Štefák Daniel 5, Jenešová Adéla 4.

Prostějov, SK RG U19 : Brno, KK U19  14:11

Poločas: 7:4. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Jenešová Adéla 5, Havlová Renata 4, Ošťádal Vojtěch 2 - Jemelíková Vendula 6, Drábková Dominika 3.

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Brno, KK U19  14:22

Poločas: 8:16. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 5, Kubů Nela 3, Tolar Aleš 3 - Lorenz Adam 6, Kohl Jiří 5, Sahatciu Sára 4.

Brno, KK U19 : Prostějov, SK RG U19  10:10 (dohrávka 4. kola)

Poločas: 6:5. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Jemelíková Vendula 5, Drábková Dominika 3 - Lorencová Nikola 3, Buriánek Tomáš 2.


Komentáře

komentáře Disqus