Wim Bakker v České republice

V tomto týdnu přijel na první inspekční návštěvu do České republiky nizozemský špičkový trenér Wim Bakker, který bude v následujícím období působit jako metodický konzultant pro národní týmy, koncepci soutěží a rozvoj a vzdělávání trenérů.

Wim Bakker, který v minulosti dovedl nizozemský špičkový klub KZ ke třem titulům v nizozemské Korfballeague, se během své návštěvy nejdříve sešel s trenérem reprezentace Ivem Kracíkem. Následně zamířil na střední Moravu, kde sledoval tréninkové jednotky mladých prostějovských nadějí ve věkových kategoriích U13 a U11, které vedli bývalí či současní reprezentanti Martin Šnévajs, Petr Galíček, Renata Havlová a Daniel Štefák. Ten samý den stihl ještě přesun do Brna a návštěvu dorosteneckého družstva KK Brna, opět vedením reprezentantů Jana Šedého a Štěpánky Jonákové.

Druhý den návštěvy pak byl na programu Školní korfbal, během něhož se nizozemský korfbalový odborník aktivně podílel na ukázkových hodinách tělesné výchovy pod vedením Petera Bušíka. Žáci z pěti tříd místní školy tak měli skvělý korfbalový zážitek s mezinárodní účastí a Wim Bakker zamířil do dalšího korfbalového jihomoravského města – do Znojma, kde měl možnost sledovat trénink druhého týmu extraligové tabulky. Na závěr programu pak byla návštěva extraligového duelu KK Brno – SK RG Prostějov, kde domácí ukázali velmi dobrou připravenost před finálovým turnajem Poháru mistrů evropských zemí.

Hodnocení Wima Bakkera z jeho první cesty po českých korfbalových klubech a po jednání se zástupci Českého korfbalového svazu pak bude mít několik závěrů, které bude ještě nutné detailně rozpracovat. Rozhodně však bude nutná změna v intenzitě soutěží, v připravenosti trenérů a ve smysluplném vedení tréninkových jednotek a rovněž v přípravě a vedení reprezentace, kde je jasným plánem kvalifikace na Mistrovství světa 2019 do jihoafrického Durbanu a následně na Světové hry 2021 do severoamerického Birminghamu. V tomto bodě je zřejmé, že změna musí přijít velmi rychle, neboť první kvalifikační turnaj – tedy Mistrovství Evropy 2018 je programu již za jednadvacet měsíců.


Komentáře

komentáře Disqus