Juniorská reprezentace vstoupila do turnaje čtyřmi porážkami

Na programu třetího dne byly zápasy v pětičlenné základní skupině. Hned na úvod jsme zaskočili pozdějšího vítěze skupiny Čínu, když první koš vstřelila Gabriela Filipovszká a rychle jsme vedli 4:1.  Vypracovaný náskok jsme však ještě do poločasu ztratili, neboť soupeř skóre v poslední minutě první půle srovnal na 5:5. I přes porážku jsme odehráli náš nejlepší zápas dne, který neušel pozornosti nizozemských médií, neboť na lavičkách obou týmů seděly velké korfbalové ikony - čínský národní tým vedl Ben Crum a našemu reprezentačnímu družstvu pomáhá Wim Bakker.

V dalším průběhu dne čekala na naše mladé reprezentanty tři těžká utkání proti výběrům holandských regionů. Ani v jednom z těchto zápasů jsme nedokázali svého soupeře potrápit a tomu odpovídaly i dosažené výsledky. Největším problémem celého českého týmu je střelecká impotence, o čemž jasně svědčí fakt, že ve čtyřech zápasech dokázala naše lvíčata vstřelit pouze 21 koš.

Se čtyřmi porážkami a celkovým skóre 21:53 jsme tak obsadili poslední příčku ve skupině a dnes jsou na programu zápasy o konečné umístění.

Největší tragédií pro většinu hráčů byla, kromě střelecké nemohoucnosti, celodenní absence internetového připojení a hráči byli tak nuceni komunikovat pouze verbálně.

Výsledky prvního dne Tallenten Challenge 2016:

Čína - ČR 11:7 (5:5)

ČR - Noord West 6:18 (4:9)

Oost - ČR 13:3 (5:2)

Zuid - ČR 11:5 (5:2)


Komentáře

komentáře Disqus