Brňané dominovali oběma víkendovým duelům a jdou do trháku

S blížícím se vystoupením na lednovém Europa Cupu jejich forma roste. Brněnští korfbalisté potvrdili nárůst formy a podmanili si sobotní i nedělní extraligový zápas. Nejprve venku Jihomoravané přehráli 23:17 České Budějovice a další den si pohráli 24:11 se Znojmem. „V obou případech jsme využili naší přednosti, tedy silných holek. Proti Budějovicím daly snad osmnáct z třiadvaceti košů. V sobotu to bylo trochu vyrovnanější, ale pokaždé jsme hráli to, co jsme potřebovali. Vývoj utkání nám poté dovolil i prostřídat sestavu, což je vždy výhoda,“ liboval si brněnský stratég Jakub Máša.

Brňany motivuje do tréninku účast na lednovém Europa Cupu a na palubovce to bylo o víkendu poznat. „Jeho hráči jsou ve formě. Hrají organizovaně, disciplinovaně a jde poznat, že mají natrénováno. Nám zápas úplně nesedl, udělali jsme pár hloupých chyb v obraně. Výsledek však nakonec tak špatný není. Brno hraje přes holky, my se snažíme zapojit všechny, i když naše hra stojí na Kubovi Bláhovi a Vlastovi Krejčím,“ podotkla českobudějovická opora Martina Klacková.

Se Znojmem šlo v neděli o jasnou záležitost. Modří Sloni přijeli do Brna jen s osmi hráči a ti na rozjeté domácí korfbalisty neměli nárok. „Trápíme se s marodkou a někdo má i pracovní povinnosti. Nesešli jsme se v super formě. Musíme si spolu sednout na pivo a trochu to probrat. Ne že by se nám to rozpadalo, ale tréninková morálka není taková jako na začátku sezony. Musíme zmobilizovat síly. Brno si výhru naprosto zasloužilo, nezmohli jsme se na odpor,“ povídal znojemský hrající trenér Jiří Podzemský. Jeho slova mají váhu, Znojmo totiž první tři utkání sezony vyhrálo, postupně však uvadalo.

V tabulce nejvyšší soutěže tak nyní mají všechna čtyři družstva po šesti utkáních, jsou tedy v přesné polovině základní části. Brněnský tým má po dvou posledních úspěších pět výher a pořadí vede o čtyři body. Druhé je Znojmo, třetí a čtvrtým tým mají po čtyřech bodech, České Budějovice jsou před Prostějovem jen díky lepšímu skóre.

 

České Budějovice, KCC Sokol : Brno, KK  17:23

Poločas: 10:14. Rozhodčí: Lukáš Filip, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Krejčí Vlastimil 7, Klacková Martina 6, Pešák Petr 2 - Jonáková Štěpánka 6, Jonáková Eliška 5, Škrobová Petra 4.

 

Brno, KK : Modří Sloni Znojmo  24:11

Poločas: 14:6. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Martin Uherka. Nejlepší střelci: Faltýnková Lenka 4, Jonáková Štěpánka 4, Vávra Ivan 4 - Nguyen Patrik 5, Podzemský Jiří 2.

 

1.           Brno, KK                                         6             5             0             1             119:86                 10

2.           Modří Sloni Znojmo                        6             3             0             3             88:96                    6

3.           České Budějovice, KCC Sokol       6             2             0             4             100:105               4

4.           Prostějov, SK RG                            6             2             0             4             89:109                 4


Komentáře

komentáře Disqus