Nový Lískovec sahal ve třetím kole první ligy po historické výhře

Neúplné třetí kolo druhé nejvyšší korfbalové soutěže přineslo tři premiéry. Poprvé se v první lize letos představila rezerva Českých Budějovic a na miniturnaji v Brně hned dvakrát slavila. Poradila si 20:10 s Šenovem a lehce 25:10 přehrála i domácí Nový Lískovec. V duelu mezi Brňany a Šenovem se odehrála další premiéra. Hosté si totiž po výsledku 20:16 připsali letošní první výhru.

V Pardubicích pak odehrály dvojzápas týmy Kolína a Náchodu, jenž letos odehrál také svá úvodní utkání. Proti velkému favoritovi soutěže to však měli náchodští korfbalisté těžké a padli 13:23 a 13:19.

Miniturnaj v Sezimově ústí za účasti domácího Tábora a brněnského a prostějovského béčka se z důvodu velké marodky domácích hráček neuskutečnil a odehraje se v náhradním termínu.

MINITURNAJ V BRNĚ

Historický okamžik byl na dosah. Domácí Nový Lískovec totiž sahal v duelu se Šenovem na svou první seniorskou výhru. Na slavnostní chvíli si však jeho hráči musejí ještě počkat, prohráli totiž nakonec o čtyři koše. „Šli jsme do zápasu s tím, že to konečně zlomíme. První půlka se nám dost vydařila a byli jsme soupeři na dosah. Bohužel jsme ve druhé části začali víc kazit a Šenov toho využil. I tak věřím, že výhra přijde již brzy. I když to zas tak důležité není. O výsledky nám nejde, hrajeme pro zábavu a chceme, aby se pomalu zapojovali mladí hráči,“ vysvětloval korfbalista Nového Lískovce Jaroslav Drábek.

Proti českobudějovické rezervě pak byl domácí celek bez šance. Jihočeši vyrukovali se sestavou i s extraligovými hráči a zvítězili o propastných patnáct košů. „Sestava se oproti extraligové lišila jen trochu. Bohužel nemáme tolik hráčů, abychom poskládali dva rozdílné mančafty. Snažíme se však hrát týmově a vyzkoušet si třeba i věci, které v extralize moc testovat nejdou,“ povídal českobudějovický Daniel Šmíd. „Když se nedívám na koše, tak hra byla celkem vyrovnaná. Pak jsme se však nechali rozhodit rozepřemi jednoho našeho hráče se soupeřem a už jsme se tolik nekoncentrovali,“ popsal Drábek.

České Budějovice si v prvním duelu snadno 20:10 poradily i se Šenovem. „Jen v začátku nám chvíli trvalo, než jsme se rozehráli. Pak už to bylo v pohodě,“ podotkl Šmíd. „Šenov má velmi mladé hráče, proti nám to měli těžké. Jinak mezi první ligou a extraligou je velký skok. V první lize se člověk nemusí tolik nadřít, aby se uvolnil,“ dodal další jihočeský hráč Ondřej Čierný, který taktéž nastupuje i v extraligovém výběru.

 

České Budějovice, KCC Sokol B : Šenov, KC - ZŠ  20:10

Poločas: 11:4. Rozhodčí: Ivan Vávra, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Pavlicová Jana 3, Pešák Petr 3, Šmíd Daniel 3 - Holubčíková Kristýna 4, Vrkoč Jakub 2.

Brno, KK Nový Lískovec : České Budějovice, KCC Sokol B  10:25

Poločas: 5:9. Rozhodčí:  Alexandr Vyroubal, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 2, Drábek Jaroslav 2, Pernica Jakub 2, Pohanka Josef 2 - Mensová Miloslava 6, Kracík Ivo 4.

Brno, KK Nový Lískovec : Šenov, KC - ZŠ  16:20

Poločas: 13:15. Rozhodčí: Ivan Vávra, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Pernica Jakub 4, Cupáková Markéta 3, Drábek Miroslav 3, Pohanka Josef 3 - Holubčíková Kristýna 5, Rusňak Martin 4.

 

DVOJZÁPAS V KOLÍNĚ

Opět jako nůž máslem. Kolínští hráči nepřipustili v dvojutkání s Náchodem žádné komplikace a připsali si dvě jasné výhry. „V prvním zápase se soupeř chvíli držel, pak jsme však začali zvyšovat náskok a hlídali si to. Ve druhém duelu už jsme se střelecky trápili. Koncentrace už nebyla taková, jaká by měla být. Musíme si na to dát pozor, jindy se nám to nemusí vyplatit. I tak bych však rád pochválil soupeřův tým. Náchodský téměř dorostenecký výběr bojoval i za rozhodnutého stavu a snad mu duel s námi něco dal,“ ocenil hrající kolínský kouč Zdeněk Milichovský.

Vembloudi tak stále proplouvají soutěží bez zaváhání a se šesti výhrami v šesti střetnutích vedou tabulku. Podobně tomu bylo i minulý ročník, nabízí se tak otázka, zda Kolínští opět nepřihlásí extraligu. „Bavili jsme se o tom s ostatními hráči a shodli jsme se, že extraligu hrát nechceme. Soutěž je mnohem náročnější, je v ní víc výjezdů a hráčům už se nechce ani tolik trénovat. Sice nikdy neříkej nikdy, ale pravděpodobně zůstaneme prvoligoví,“ potvrdil Milichovský.

 

Kolín, VKC : SK Plhov Náchod  23:13

Poločas: 14:7.  Rozhodčí: Peter Bušík. Nejlepší střelci: Hasnédl Marek 5, Čejková Denisa 5 - Hurdálková Gabriela 3, Novotný Jakub 2, Rompotl Tomáš 2, Šmíd Filip 2, Štěpánová Pavlína 2.

SK Plhov Náchod : Kolín, VKC - 13:19

Poločas: 4:7. Rozhodčí: Peter Bušík. Nejlepší střelci: Hornych Michal 3, Hurdálková Gabriela 3 - Kubíček Matěj 4, Čejková Denisa 4.

 

Tabulka

1.           Kolín, VKC                                         6             6             0             0             119:76  12

2.           České Budějovice, KCC Sokol B       2             2             0             0             45:20     4

3.           Tábor, KC SPŠS                                2             1             0             1             37:25     2

4.           Brno, KK B                                         2             1             0             1             25:29     2

5.           Šenov, KC - ZŠ                                  4             1             0             3             48:62     2

6.           Prostějov, SK RG B                            0             0             0             0             0:0         0

7.           SK Plhov Náchod                               2             0             0             2             26:42     0

8.           Brno, KK Nový Lískovec                    4             0             0             4             47:93     0


Komentáře

komentáře Disqus