Třetí kolo dorostenecké extraligy nabídlo vyrovnané bitvy i hrozivé debakly

Třetí kolo se poprvé v sezoně odehrálo za jeden víkend. Poprvé se také představil tým Náchoda, který na miniturnaji v Brně sice prohrál 14:15 s Kolínem i 10:20 s Brnem, ve špatném světle se však neukázal. Kolín pak po bitvě přehrál 12:10 i domácí Brno a v soutěži zůstává neporažený. Miniturnaj v Prostějově poznamenal oslabený celek Nového Lískovce, který dostal dva nášupy. S domácími Hanáky dostal výprask 32:2, Znojmo na něj bylo „hodnější“ a nad týmem z Brna zvítězilo 27:6.

MINITURNAJ V BRNĚ

Na jihu Moravy se odehrály napínavé bitvy, ze kterých nejlépe vyšel po dvou výhrách Kolín. V obou svých duelech se však na dva body nadřel. Hlavně s Náchodem měl namále. I když Vembloudi po celý zápas vedli, nakonec se o výsledek strachovali a výhru uhájili jen o jeden koš. „Většinu duelu jsme to měli ve svých rukou, jenže pak jsme začali kupit technické chyby a nechali Náchod stáhnout díky volným hodům. Celou cestu zpátky vlakem jsem do hráčů hučel, jak to vylepšit. V tréninku na tom začneme hned pracovat, zaměříme se na to, jak reagovat na změnu herního stylu soupeře,“ povídal kolínský kouč Milan Čejka.

Podobný průběh jako utkání s Náchodem mělo pro Kolín i střetnutí s domácím Korfbal klubem. Vembloudi měli utkání ve svých rukou, jenže opět moc nezvládli závěr a dovolili soupeři snížit až na rozdíl dvou košů. „Málem jsem dostal infarkt. Soupeři se zranila jedna korfbalistka a hrál v sedmi. Po třetí čtvrtině to bylo 12:6 pro nás, v poslední části jsme však nedali ani koš. Brno riskovalo a my to přestávali zvládat takticky,“ zlobil se Čejka. „Na Kolín jsme měli. Bohužel jsme měli zpočátku k soupeři moc velký respekt,“ dodal brněnský stratég Jan Šedý.

Domácí korfbalisté tak brali aspoň výhru s Náchodem. „Od začátku to bylo jasné. Slavili jsme úspěch s těsnou obranou a dařilo se nám daleko víc než s Kolínem. Hráči plnili mé pokyny a nějak takhle si představuji, aby hráli,“ byl Šedý spokojený s druhým duelem svých svěřenců.

 

Brno, KK U19 : Kolín, VKC U19  10:12

Poločas: 4:6. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Drábková Dominika 2, Jemelíková Vendula 2, Kovář Filip 2, Pospíšil Marek 2 - Paďouk Jan 3, Dvořák Filip 2, Literová Anna 2, Tlučhoř Tomáš 2, Čihák Tomáš 2.

 

SK Plhov Náchod U19 : Kolín, VKC U19   14:15

Poločas: 7:10. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Štěpánová Pavlína 6, Hurdálková Gabriela 3, Martinec Mikuláš 2, Novotný Jakub 2 - Literová Anna 4, Čihák Tomáš 3, Dvořák Filip 2, Paďouk Jan 2, Šuhajová Lucie 2.

 

Brno, KK U19 : SK Plhov Náchod U19  20:10

Poločas: 12:4. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Drábková Dominika 8, Jemelíková Vendula 3, Pospíšil Marek 3, Sahatciu Sára 3 - Štěpánová Pavlína 5, Hurdálková Gabriela 2.

 

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Domácí Prostějov se doma činil. V silné sestavě s mnoha extraligovými hráči uspěl v obou svých vystoupeních a ukázal svůj potenciál. Nový Lískovec rozstřílel a bez větších obtíží si poradil i se Znojmem, i když Modří Sloni kladli zpočátku odpor. „Mladé holky na zápas nemohly, tak jsem vzal ty zkušenější a bylo to znát. Lískovec hrál bez čtvrtého kluka a nekladl větší odpor, na Znojmo jsme pak byli rozjetí,“ uvedl prostějovský trenér Martin Uherka.

Do Vánoc chce dávat příležitost mladým hráčů, poté nasadí to nejsilnější, co bude mít k dispozici. „Do rozhodujících bojů nastoupí základní sestava, do té doby mě můžou někteří mladí překvapit. Chci skončit v základní části do třetího místa. Zda jsme favorit na titul, zatím nedokážu říct, ještě jsme nepotkali všechny soupeře. Chceme hrát útočný korfbal, aby padala spousta košů,“ nastínil Uherka.

V Novém Lískovci mají jiné starosti. Stále čekají na první výhru, nejhorší je však fakt, že mají aktuálně k dispozici jen tři kluky. „Kluci mají kolem čtrnácti patnácti divoké období. Jeden odešel na házenou, navíc stále nemůže hrát Aleš Tolar. Druhý zápas se Znojmem jsme drželi krok, pak jsem se bohužel zranila a holka, která mě střídala, nehraje moc dlouho, tak to bylo znát. Z proher si však nic neděláme, hrajeme pro zábavu,“ vyhlásila opora Nového Lískovce Markéta Cupáková.

 

Prostějov, SK RG U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19   32:2

Poločas: 15:1. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Havlová Renata 5, Lorencová Kateřina 5, Ošťádal Vojtěch 5, Šnajdr Petr 5 - Cupáková Markéta 1, Pejřilová Marie 1.

 

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Modří Sloni Znojmo U19   6:27

Poločas: 4:8. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Drábková Aneta 2, Leznar Adam 2 - Toufar Jan 8, Kourková Erika 6, Vejtasová Ivana 6.

 

Modří Sloni Znojmo U19 : Prostějov, SK RG U19  10:21

Poločas: 6:10. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Bartoník Vladimír 2, Hrbáčková Kateřina 2, Ságner Miroslav 2, Toufar Jan 2 - Ošťádal Vojtěch 6, Štefák Daniel 5, Havlová Renata 3.

 

1.           Brno, KK U19                                   6             4             1             1             77:58     9

2.           Kolín, VKC U19                                4             4             0             0             53:39     8

3.           Prostějov, SK RG U19                     4             3             0             1             72:30     6

4.           Šenov, KC - ZŠ U19                        4             2             1             1             63:40     5

5.           Modří Sloni Znojmo U19                  6             1             0             5             66:84     2

6.           SK Plhov Náchod U19                     2             0             0             2             24:35     0

7.           Brno, KK Nový Lískovec U19          4             0             0             4             27:96     0


Komentáře

komentáře Disqus