Wim Bakker - nová posila ČKS

Novinkou pro příznivce českého korfbalu je angažování Nizozemce Wima Bakkera, který bude následující dva roky s následnou možnou opcí působit jako hlavní metodik ČKS. Kromě pomoci s  metodickou přípravou trenérů na všech úrovních bude zároveň asistent hlavního trenéra seniorské reprezentace Iva Kracíka. Angažování špičkového korfbalového odborníka se ČKS snaží, po předchozích kvantitativních iniciativách v podobě projektu Školního korfbalu, zaměřit se tentokrát na úroveň kvalitativní. Wim Bakker byl vybrán po cca 8 měsících konzultacích s hlavním trenérem KNKV, Janem Sjoukem van den Bosem, když v hledáčku ČKS byla taková jména jako André Kuipers či Leon Simons.

„Nabídku ČKS jsem přijal, protože mám velký zájem na rozvoji korfbalu, zejména na mezinárodní úrovni. Mám pozitivní reference o ČKS a po prvních společných kontaktech cítím ze strany ČKS ambice a energii.  Domnívám se, korfbal má velký potenciál stát se velkým, celosvětovým sportem, otázkou ale je, jakým způsobem toho lze dosáhnout. Jsem i zvědavý, co proto můžeme udělat v České republice“, říká nová posila ČKS Wim Bakker.

Wimovi Bakkerovi je 47 let a současnou profesí je malíř. V minulosti úspěšně podnikal v ergonomii, což je i jedním z důvodů, proč byl v hledáčku ČKS. Jako hráč se neprosadil do nejvyšší holandské soutěže, proto se zaměřil na studium sportu na univerzitě v Amsterodamu a stal se ve velmi mladém věku trenérem. V období 1994 – 2007 se rozhodl upřednostnit podnikání, které ukončil úspěšným prodejem vlastní firmy.

Trenérská kariéra je u Wima spojena hlavně s klubem KZ/Hiltex, kde působil od roku 2007. V následujících třech letech dokázal s KZ dvakrát vyhrát nizozemský titul, a dvakrát vyhrát Europa Cup. Další holandský titul pak přidal v roce 2012. S týmem KZ je i nadále spojen, ovšem již v méně prominentních rolích.

 


Komentáře

komentáře Disqus