Korfbalisté pálili v pravý moment a rozebrali Rusko. Páté místo je stále v hře

Spravili si chuť i pošramocené sebevědomí. Čeští korfbalisté po třech prohrách na mistrovství Evropy opět poznali chuť vítězství. V den státního svátku si v nizozemském Dordrechtu v duelu o postup do bojů o konečné páté místo poradili bez větších obtíží 25:9 s Ruskem. „Po ne úplně vydařených výkonech jsme měli v hlavách, že musíme s Ruskem předvést to, co umíme. To se nám naštěstí podařilo,“ ulevil si český trenér Ivo Kracík.

Čechům se tentokrát lépe dýchalo, ruská obrana nebyla tak těsná jako u předešlých korfbalově vyspělejších zemí. „Rusové mají mladý tým. Je pravda, že jsme měli víc času na střelbu, na druhou stranu hráči plnili, co měli. Pálili v pravý moment a nebáli se toho. Navíc jsme měli dobrou úspěšnost. Hráči si ověřili, že když to zkouší, tak to padá,“ pochvaloval si kouč.

Rusové sílu českého výběru pocítili hned v úvodu utkání. Patrik Nguyen načal soupeře dvěma koši a Češi po čtyřech minutách vedli 4:0. „Pomohl nám vstup do zápasu s Belgií, kdy jsme jí první čtvrtinu stačili. Nebáli jsme se střílet, vše jsme měli připravené. Když nevyšla první střela, tak přišla druhá šance. I když je pravda, že těch moc nebylo, protože jsme většinou skórovali na první pokus,“ popsala opora Petr Pešák.

Ruští hráči se ještě do patnácté minuty drželi na dohled českému týmu, jenže poté Češi už dominovali. „Koukali jsme na video. Věděli jsme, jak Rusové budou hrát. Na hřišti jsme měli víc prostoru, ale na začátku jsme úplně v klidu nebyli. Sice jsme věděli, že kvalita je na naší straně, ale nějaký tlak jsme cítili,“ přiznal Pešák.

Český výběr se tak probojoval do skupiny o páté místo. O něj se v sobotu utká s Anglií a Německem. Časy zápasů jsou v 18.45 a 21.15, pořadí ještě není určené. „Soupeři jsou to odlišní. Němci jsou hodně zarputilí, Anglie nás tu už porazila. Každopádně jsou oba týmy těžký protivník. Záleží na nás, co předvedeme. I když už nejde o medaili, pořád je o co hrát,“ přemítal Kracík před posledními dvěma vystoupeními české reprezentace.

 

Rusko – Česká republika 25:9

Poločas: 4:13. Rozhodčí: Miguel Wensma, Bert Van Rompaey (oba Bel.), Nejlepší střelci: Dmitry Kazachkov 4, Kristina Egorikova 2 – Martina Klacková 6, Patrik Nguyen 4, Eliška Jonáková 3, Jan Šedý 3.


Komentáře

komentáře Disqus