Zase ten úvod. Korfbalisté padli s Portugalskem a čeká je boj o páté místo

Nepoučili se a dopadlo to ještě hůř než s Anglií. Čeští korfbalisté v předešlém duelu na mistrovství Evropy doplatili na bídný začátek a v úterním utkání o naději s Portugalskem úvod zpackali ještě víc. Za první čtvrtinu nedali ani koš, první zaznamenali až ve třinácté minutě, jenže Martina Klacková snižovala už na 1:6. Náskok soupeře Češi už nesmazali a nakonec prohráli jasně 10:20. „Kdybych věděl, proč se nám starty do zápasů tak nedaří, zabráním tomu. Musím však uznat, že Portugalci byli asi ve všech činnostech lepší,“ krčil rameny reprezentační stratég Ivo Kracík.

Druhý nevydařený vstup do utkání po sobě už není náhoda. „To je pravda. Asi nedokážeme zachytit zápasové tempo, nebo to chce možná změnit rozcvičku před utkáním,“ přemítal kouč.

Hbití portugalští korfbalisté si už vypracovaný náskok nenechali vzít. Nejblíž na dostřel se Češi dostali na šest košů. „Myslím si, že jediné, co nám celkem šlo, byla příprava útoku. Nestříleli jsme ze špatných pozic, jen jsme se úplně netrefovali,“ popsala českobudějovická Tereza Hurdálková.

V portugalském dresu se pěti koši zaskvěl Tiago Luz. „Nejde úplně o jejich top hráče. Ten nejlepší do Dordrechtu ani nedorazil. Honza Šedý ho nebránil zle, jen v jeho čtyřce byl vysoký černoch, který doskočil většinu balonů. Tiago pak měl hodně střel a zápas se mu povedl,“ komentoval Kracík výkon jednoho ze soupeřů.

Češi druhou porážkou na turnaji ztratili možnost postupu ze skupiny, po středečním klání s Belgií je čeká jen boj o konečné páté místo. „Po zápase na sebe sice byli všichni naštvaní, ale hned jsme si řekli, že nic nebalíme a ukážeme, že korfbal umíme hrát,“ vyhlásila Hurdálková.

Pro ni nizozemský šampionát znamená první reprezentační zkušenost mezi seniory. „Moc si to užívám. Tempo mi od toho ve třiadvacítkách nepřijde zas tak odlišné,“ sdělila talentovaná korfbalistka.

Zápas s druhým nejlepším družstvem světa začíná ve středu v půl sedmé večer. „Shodli jsme se, že i když jsou Belgičané výborní, tak se nám s nimi hraje dobře. Pokud se nám bude trochu dařit, nemusíme schytat nějaký debakl,“ myslela si Hurdálková.

 

Portugalsko – Česká republika 20:10

Poločas: 9:3. Rozhodčí: Marco Van Der Lucht (Niz.), Bert Van Rompaey (Bel.). Nejlepší střelci: Tiago Luz 5, Miguel Costa 3, Pedro Correia 3, Isabel Almeida 3, Ricardo Wagenmaker 3 - Eliška Jonáková 3, Martina Klacková 2, Jan Šedý 2. 


Komentáře

komentáře Disqus