Češi po strašidelném úvodu prohráli důležitý duel s Anglií

Po třech minutách 0:3, po první čtvrtině 2:8. Tak vypadalo skóre druhého utkání českých korfbalistů proti Anglii na mistrovství Evropy v nizozemském Dordrechtu. I přes zlepšený výkon už český tým ztrátu nedotáhl a prohrál 14:17. „Po špatné první části jsme už žádnou čtvrtinu neprohráli. Je to škoda, nastoupili jsme hodně nedůrazně, navíc soupeři se dařilo a my dělali hloupé chyby,“ mrzelo českého trenéra Ivo Kracíka.

Češi si vzali ve čtvrté minutě za stavu 1:5 oddechový čas, ani ten jim však nepomohl a za dalších šest minut dostali další tři koše. „Angličani proměnili skoro vše, zatímco my nedali ani jasné dvoutakty. Nešlo o žádnou nekoncentraci,“ odmítl zkušený Vlastimil Krejčí, který se společně s Martinou Klackovou stal se čtyřmi zásahy nejlepším střelcem národního celku.

Reprezentace se po zpackaném startu nepoložila a v jednu chvíli se dostala na rozdíl jednoho koše. Čtyři minuty před koncem snižoval na 14:15 právě Krejčí. „Pak měl velkou šanci Honza Šedý, šel do dvoutaktu, ale nedal. V tu chvíli nám nepomohli ani rozhodčí, byl tam sporný zákrok, který se dal pískat. Soupeř následně dal na 16:14 a bylo hotovo,“ popsal korfbalista z Českých Budějovic.

Postup ze základní skupiny se tak našim hráčům vzdálil. Těžko se dá čekat, že porazí Belgii. Zítra hrají od dvou hodin odpoledne se silným Portugalskem, a pokud chtějí na postup alespoň pomýšlet, musejí vyhrát. „Máme těžší skupinu, než je ta druhá. Uvidíme, jak to s Portugalci zvládneme. V případě prohry však nic nebalíme. Turnaj by pro nás neskončil. Čekal by nás boj o páté místo a další duely třeba s Ruskem a dalšími soupeři,“ nezoufal Krejčí.

 

Anglie – Česká republika 17:14

Poločas: 9:5. Rozhodčí: Miguel Wensma (Bel.), Jermain Smits (Niz.). Nejlepší střelci: Otto Fabius 4, Blake Palfreyman 3, Joseph Bedford 3 - Martina Klacková 4, Vlastimil Krejčí 4, Eliška Jonáková 2, Petr Pešák 2.


Komentáře

komentáře Disqus