Soupeři Kolín zlobili, ale nezlomili ho

Zůstali suverénní. Kolínští korfbalisté vyhráli ve druhé nejvyšší soutěži i další dva zápasy a zatím jsou stoprocentní. V pardubickém turnaji přehráli 15:10 Šenov a 21:14 brněnskou rezervu a v tabulce jim patři logicky první příčka. Zápas Brna se Šenovem přinesl nejtěsnější výsledek dne, když Jihomoravané vyhráli 11:8.

Menší problém se vyskytl jen v úvodu duelu s brněnským béčkem. Kolín v něm prohrával 1:3, jenže pak nenechal nikoho na pochybách a zápas dovedl k pohodlné výhře o sedm košů. „Nějak se nám zpočátku nedařilo a po půlce se nám zranila i jedna hráčka. Zatím jsme vše vyhráli, ale nic nekřičíme do světa. Před sebou mámě těžší soupeře. Zatím jsme neviděli v akci všechny týmy, tak je obtížné říct, kdo bude zlobit. Předpokládám, že silný bude Prostějov, ten nám vždy dělá problém,“ odhadovala kolínská korfbalistka Monika Vítová.

Brněnský Korfbal klub nebyl s Kolínem bez šancí, o lepší výsledek se připravil hlavně nemohoucností v útoku. „Chtěli jsme soupeře překvapit, ale nešlo to. I my jsme si vytvářeli šance, jenže koše padaly soupeři. Kolín je určitě k poražení, ale nyní jsme na něj neměli. Třeba jindy,“ povídala brněnská Barbora Dvořáková, která v den turnaje slavila kulaté třicetiny. „Hned v šatně šampáňo bouchlo,“ přiznala se smíchem.

Vedle Brna si své úvodní vystoupení v 1. České korfbalové lize připsal i Šenov.  A ostudu rozhodně neudělal. Prohrál sice obě utkání, v každém však hrál důstojnou roli a v dobrém světle se ukázali i tři dorostenci v týmu. „S Brnem jsme se dokonce dotáhli na rozdíl jediného koše. Jenže víc už jsme nezvládli, nešlo nám dávat koše. S hrou moc spokojený nejsem. Pochválím jen dorostence, my ostatní jsme byli nějaký utlumený. Hra byla pomalá, moc jsme nevěděli, jak postavit útok,“ krčil rameny šenovský hrající trenér Ondřej Sládek.

 

Kolín, VKC : Šenov, KC - ZŠ - 15:10

Poločas: 10:4. Rozhodčí: Petr Dufek, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Milichovský Zdeněk 4, Čejková Denisa 3, Hasnédl Marek 2 - Holubčíková Kristýna 3, Rusňak Martin 2, Sládek Ondřej 2, Škrobová Tereza   2.

 

Brno, KK B : Šenov, KC - ZŠ - 11:8

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Tomáš Voda, Petr Báder. Nejlepší střelci: Weissová Martina 3, Bušíková Zuzana 2, Kovář Filip 2 - Holubčíková Kristýna 2, Trefná Nikol 2.

 

Kolín, VKC : Brno, KK B - 21:14

Poločas: 12:6. Rozhodčí: Petr Báder, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Milichovský Zdeněk 6, Čejková Denisa   5, Paďouková Tereza 3, Sládek Tomáš 3 - Drábková Dominika 4, Skála Martin 3, Bušíková Zuzana 2.


Komentáře

komentáře Disqus