Češi v premiéře na ME přehráli Polsko

Povinnost splnili bez větších obtíží. Čeští korfbalisté mají za sebou úspěšnou premiéru na evropském šampionátu v nizozemském Dordrechtu. V úvodním duelu skupiny B přehráli 16:6 outsidera z Polska. Rozhodující náskok si Češi vypracovali hned v první čtvrtině, kterou ovládli 5:2. „Zas tak bez problémů to však úplně nebylo. Sice jsme věděli, že jsme lepší, jenže jedna čtyřka se trápila a nemohla dát koš,“ přiznal reprezentační kouč Ivo Kracík.

Jako první zamířil přesně v šesté minutě Vlastimil Krejčí, který se také se čtyřmi zásahy stal nejlepším střelcem zápasu. „Do utkání nemohli ještě zasáhnout dva korfbalisté. Jirka Podzemský si minulý týden udělal výron a ještě není úplně fit, Tereza Hurdálková pak má menší zdravotní problém. V dalším zápase by však už měli být k dispozici. Sestava se tedy asi trochu změní,“ informoval Kracík.

Polsko nekladlo českému výběru větší odpor. Jen v závěrečné čtvrtině hrálo s českým týmem vyrovnanou partii, poslední část skončila 2:2. „Ke hře mám vždy nějaké výhrady. Sami hráči si to uvědomují, občas zmatkují. Obranná část se mi dost líbila, vepředu to bylo horší. Nemohli jsme se trefovat z pole, tak jsme museli hledat jiné cesty ke koši,“ přiblížil český stratég.

Češi si vyzkoušeli halu v Dordrechtu a nyní už je čekají silní soupeři. Po volné neděli v pondělí od šesti hodin vyzvou Angličany, tedy jednoho z přímých soupeřů o postup ze základní skupiny. „Hraje se v ohromné rychlobruslařské hale, pod palubovkou je led. Orientace je vzhledem k velkému prostoru těžší, ale jinak je všechno v pohodě. Hotel máme taky pěkný, i když to do haly máme třicet minut,“ informoval Kracík.

Česká republika – Polsko 16:6

Čtvrtiny: 5:2, 9:3, 14:4. Rozhodčí: Marco Van Der Lucht, Jermain Smits (Niz.). Nejlepší střelci: Vlastimil Krejčí 4, Eliška Jonáková 3, Martin Klacková 2, Alexandr Vyroubal 2 - Kamil Musialinski 2, Krzysztof Rubinkowski 2.


Komentáře

komentáře Disqus