Kolín vykročil rázně za obhajobou prvoligového titulu

První měření sil letošního ročníku druhé nejvyšší korfbalové soutěže se nejvíc vydařilo Kolínu, který v miniturnaji v Pardubicích nejprve přehrál poslední tým loňské první ligy Nový Lískovec bez problémů 24:13 a poradil si i s loni šestým Táborem 17:13. Duel mezi brněnským týmem a Jihočechy vyzněl přesvědčivě 24:8 pro Tábor.

S obhajobou prvoligového titulu to myslí vážně. Kolín sice letos po dlouhé době nefiguruje v extralize, o soutěž níž však chce navázat na loňský triumf. V zahajovacích zápasech získal plný počet bodů. S Novým Lískovcem neměl větší obtíže. „Diktovali jsme tempo hry a utkání měli ve svých rukou. Dařilo se nám i proměňovat šance, takže spokojenost,“ prohlásil kolínský hrající trenér Zdeněk Milichovský.

Ve druhém utkání měli Středočeši o poznání silnějšího soka. Do cesty se jim postavil houževnatý Tábor, který ještě v poločase vedl o koš. Po pauze se však Táborští gólově zasekli a Vembloudi střetnutí otočili. „Věděli jsme, že proti nám stojí náročný soupeř, se kterým se vždy bojuje o každý koš i balon. Ve druhém poločase jsme zpřesnili obranu a povolili protivníkovi jen dva zásahy. To rozhodlo,“ mnul si Milichovský ruce. „Přestalo se nám dařit, nedávali jsme koše ani z velké blízkosti. Holt je začátek sezony a nemáme to v ruce. Trénovat jsme začali teprve nedávno. Posílily nás však na hostování dvě holky z Prahy, tak věřím, že to bude lepší a lepší,“ vyhlížela zlepšení hry táborská korfbalistka Zuzana Kášková.

Její tým si tak připsal alespoň výhru nad outsiderem z Nového Lískovce. Ten chce letos konečně aspoň jednou vyhrát, loni se mu to při jeho premiéře v lize totiž nepovedlo. „Určitě na výhru máme a věřím, že brzy přijde. Oproti loňsku jsme trochu pozměnili styl hry, ale zatím to tolik nefungovalo. Musím však říct, že naše výkony nebyly špatné. Zlobila nás koncovka, ale třeba koše jsme rozprostřeli mezi celý tým, to mě těší,“ pravil brněnský trenér Jakub Pernica.

 

Kolín, VKC : Brno, KK Nový Lískovec 24:13

Poločas: 16:5. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Milichovský Zdeněk 6, Martínek Tomáš 5, Čejková Denisa  3 - Cupáková Markéta 3, Drábek Jaroslav 2, Drábková Aneta 2.

Brno, KK Nový Lískovec : Tábor, KC SPŠS  8:24

Poločas: 5:13. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 3, Pejřilová Marie 2 - Valeš Daniel 5, Ziegler Tomáš  5, Dvořák Milan 4, Horáková Pavla 4.

Kolín, VKC : Tábor, KC SPŠS 17:13

Poločas: 10:11. Rozhodčí: Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Martínek Tomáš 4, Hasnédl Marek 3 - Ziegler Tomáš  4, Valeš Daniel 3, Ambrož Ondřej 2.


Komentáře

komentáře Disqus