Start žákovské ligy vyšel Kutné Hoře

Na startu ukázali sílu. Mladí korfbalisté z Kutné Hory opanovali úvodní miniturnaj nové sezony Korfbalové ligy starších žáků. V Brně nejprve přehráli domácí Nový Lískovec 15:13 a poté si poradili 14:12 i s Prostějovem. Souboj brněnského týmu s Prostějovem skončil jasnou výhrou 13:5 pro Hanáky.

Dva duely, dvě výhry o dva koše a k tomu čtyři body v tabulce. Tak lze shrnout bilanci Kutné Hory v prvních dvou kolech nejvyšší žákovské soutěže. Zejména proti domácímu Novému Lískovci předvedli mladí Středočeši skvělý obrat. „Rozhodující byla část zápasu, kdy jsme ze stavu 5:7 šli do vedení 9:7, to nám vycházel doskok, a i když jsme měli menší úspěšnost střel, tak jsme mohli házet opakovaně. Poslední čtvrtinu už jakoby soupeř přestal hrát a my jsme si to pohlídali,“ zhodnotil klání kutnohorský kouč Jiří Šuhaj, jehož tým posílila pro tento ročník Anna Literová z Kolína.

S Prostějovem si Kutná Hora naopak vypracovala náskok hned od začátku, málem o něj však přišla. „Kdyby se hrálo o pár minut déle tak věřím, že zvítězíme. Bohužel jsme se probudili až ve druhém poločase. Začátek byl z naší strany špatný,“ povídal prostějovský stratég Martin Šnévajs. „Hráči už byli rozehraní a hned v prvních minutách jsme si udělali náskok 5:1. Ten jsme udrželi do poločasu. Třetí čtvrtina nic nezměnila, ale v poslední jsme zbytečnými chybami pustili soupeře do zápasu, hráči už si asi mysleli, že se nemůže nic stát. Naštěstí už na zvrat neměl Prostějov dost času,“ oddechl si Šuhaj.

Hned úvodní zápas sobotního miniturnaje obstaral duel domácích s Prostějovem, tento duel se nakonec ukázal jako nejmíň zajímavý. Hosté soupeři z Brna ihned odskočili a náskok udrželi až do konce. „Povedlo se nám skoro všechno,“ podotkl Šnévajs. „Jinak šlo celkově o takovou zkoušku, jak na tom jsou děcka po létě. Nám odešly tři starší hráčky, které jsme nahradily mladšími žákyněmi. Mají hendikep, protože jsou třeba zvyklé hrát na daleko nižší koše,“ popsal kouč.

 

Brno, KK Nový Lískovec U16 : Prostějov, SK RG U16 - 5:13

Poločas: 3:8. Rozhodčí: Markéta Cupáková. Nejlepší střelci: Facek Adam 2, Leznar Adam 2 - Lorencová Nikola 4, Ošťádal Vojtěch 3.

 

Brno, KK Nový Lískovec U16 : Kutná Hora, SK AFK Respo U16 - 13:15

Poločas: 7:6. Rozhodčí: Markéta Cupáková. Nejlepší střelci: Leznar Adam 5, Facek Adam 3, Kratochvilová Kateřina   3 - Literová Anna 6, Šuhajová Lucie 5.

 

Kutná Hora, SK AFK Respo U16 : Prostějov, SK RG U16 - 14:12

Poločas: 8:3. Rozhodčí: Markéta Cupáková. Nejlepší střelci: Šuhajová Lucie 4, Literová Anna 3 - Bartoš John 4, Buriánek Tomáš  4.


Komentáře

komentáře Disqus