Dorostenecká extraliga odstartovala dvěma výhrami Kolína

Loni Kolín pro dorosteneckou extraligu nesložil tým, letos hned na úvod dvakrát uspěl. V Prostějově porazil 16:7 obhájce titulu Znojmo, v pohledném zápase přehrál 10:8 i domácí celek. V souboji Modrých Slonů s Prostějovem se radoval 11:8 domácí výběr.

Nejlepší utkání se na Hané hrálo hned na začátku mezi domácími a Vembloudy z Kolína. Na obou stranách se to hemžilo staršími žáky, hra však i tak měla úroveň. Kolín si od začátku vybudoval několikakošové vedení a i když Prostějov na konci střetnutí dotahoval, už bylo pozdě. „Jde o start soutěže a hra zatím nebyla bůhvíjaká. Bereme však dvě výhry nad silnými soupeři a to se počítá. Loni jsme v soutěži neměli tým, proto je to pro nás velká neznámá. Každý hráč si dal aspoň jeden koš, což oceňuji,“ povídal kolínský kouč Milan Čejka, jehož tým spolupracuje s nedalekou Kutnou Horou. „Z Hory za nás hraje několik dorostenců, u nich zas od nás nějací žáci,“ popsal Čejka.

Prostějov si připsal body alespoň za úspěch proti Znojmu. „Ze zlaté generace nám zůstalo šest dorostenců, které jsme doplnili žáky. Dávám šanci mladým a naopak od starších v týmu chci, aby převzali víc odpovědnosti ve hře. Hra nám na začátku fungovala líp, než jsem myslel. Máme problém v tom, že máme malé kluky, což přináší obtíže pod košem. Naopak mě potěšila obrana. Je na čem pracovat a snad se nezasekneme na nějaké blbosti,“ vyznal se prostějovský stratég Martin Uherka.

Znojmo loni v dorostenecké extralize slavilo titul, letos se dá čekat ústup ze slávy. Jeho tým je složený převážně ze starších žáků. „Nehrajeme na výsledek, ale zejména pro získávání zkušeností. V útoku jsme nevymýšleli nic složitého a stříleli z každé pozice,“ podotkl trenér Modrých Slonů Jan Toufar.

 

Prostějov, SK RG U19 - Kolín, VKC U19     8:10

Poločas: 3:5. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Havlová Renata 3, Šnajdr Petr    3 - Literová Anna 2, Motáková Anna 2, Šuhajová Lucie 2.

 

Kolín, VKC U19 - Znojmo Modří Sloni U19 16:7

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Dvořák Filip 4, Hasnédl Kryštof 3, Šuhajová Lucie 3 - Toufar Jan 3, Bartoník Vladimír 2.

 

Prostějov, SK RG U19 : Znojmo Modří Sloni U19  11:8

Poločas: 6:3. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Lorencová Kateřina 4, Jenešová Adéla 2 - Hrbáčková Kateřina 2, Toufar Jan 2, Vejtasová Ivana 2.


Komentáře

komentáře Disqus