Ukázky na brněnských školách od začátku školního roku

Již od prvního týdne výuky začaly v brněnských školách ukázkové hodiny korfbalu. Ty slouží hlavně jako připomenutí našeho sportu všem žákům základek, které se minulý školní rok zapojily do projektu Školního korfbalu. Taktéž je zájemcům nabízena možnost zapojit se do korfbalových kroužků, které v Brně probíhají každý pracovní den.

První ukázky letošního školního roku se konaly 6. a 7. září na ZŠ Bosonožská ve Starém Lískovci, kde je kroužek každé pondělí. První ukázkový týden pokračoval 8. září na ZŠ Jana Babáka v Žabovřeskách. V druhém týdnu se ukázky uskutečnily 13. a 14. září na ZŠ Sirotkova v Žabovřeskách, kde se korfbalový kroužek koná každé úterý. Hodiny korfbalu pokračovaly dál 15. a 16. září na ZŠ Laštůvkova v Bystrci, tady můžou děti navštěvovat kroužek každý čtvrtek. Celkem si korfbal vyzkoušelo nebo připomenulo 34 tříd, což představuje více než 700 dětí.

Ukázky korfbalu, ale nekončí a pokračují dál i tento týden, když zástupci Školního korfbalu zavítají na ZŠ Elišky Přemyslovny ve Starém Lískovci a pokračovat budou i pro další třídy na ZŠ Jana Babáka a ZŠ Sirotkova. Začátkem října se korfbal znovu představí také na ZŠ Pastviny v Komíně, kde bude kroužek probíhat v pátek a na ZŠ Hamry v Maloměřicích, kde bude kroužek pro změnu ve středu.

Pár fotek z ukázek najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus