Po dvou kolech zůstává stoprocentní už jen Znojmo

Dva zápasy, dva výsledky 15:13. V obou nedělních duelech druhého kola korfbalové extraligy se zrodily výhry domácích celků o dva koše. Znojmo si poradilo doma s obhájci titulu z Brna a jako jediné po úvodních dvou dějstvích nejvyšší soutěže zůstává stoprocentní. Prostějov zase napravil sobotní nazdar triumfem nad Českými Budějovicemi.

Z extraligové čtyřky se papírově jeví jako nejslabší tým, na začátku sezony však zatím září. Znojmo si po sobotním úspěchu na jihu Čech smlslo i na Brnu a se čtyřmi body vede tabulku. „Samozřejmě jsme s výsledky spokojení. Hlavně v obraně se nám dařilo. Až na první poločas v sobotu nám to vlastně šlo i v útoku. Povedený začátek, i když rezervy jsou vždy,“ zhodnotil hrající kouč Modrých Slonů Jiří Podzemský.

Brněnský Korfbal klub tak hned z kraje sezony dostal varování, že obhajoba titulu rozhodně nebude jednoduchá. „Proti Znojmu se hrál mnohem rychlejší korfbal s těsnějšími obranami. Hodně jsme pokazili prvních dvacet minut, a i když jsme ve druhé půli stahovali, tak to bylo k ničemu. Chybělo nám deset minut, o které se oproti loňsku zkrátila hrací doba. Možná bychom duel se Znojmem obrátili. První zápasy ukázaly, že liga bude fakt hodně vyrovnaná. Výsledky se budou přelévat z jedné strany na druhou,“ povídala brněnská korfbalistka Eliška Jonáková.

O změně hrací doby se rozpovídal i znojemský reprezentant Podzemský. „Hra mi teď přijde hrozně rozkouskovaná. Desetiminutová čtvrtina strašně rychle uteče. Člověk začne hrát a už řeší, ať nedostane gól do šatny. Pak se to hned opakuje. Moc mi to nevyhovuje,“ pravil znojemský ostrostřelec.

Modří Sloni Znojmo – KK Brno 15:13

Poločas: 13:7. Rozhodčí: Zdeněk Snášel, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Podzemský Jiří 7, Malačka Petr 4 - Faltýnková Lenka 4, Fridrich Ondřej 2, Šedý Jan 2, Škrobová Petra 2.

 

Hanáci si po sobotě napravili reputaci. S Brnem v prvním kole propadli ve druhé půli, s Českými Budějovicemi udrželi konstantní výkon po celý duel. „Proti Budějkám nám to sedlo víc. Doma hrajeme o mnoho líp. Pomáhá nám známá hala i fanoušci. Proti Brnu to bylo o silných holkách soupeře, v neděli jsme si to víc pohlídali. Po sobotě jsme byli zklamaní, následně jsme si však zvedli náladu. Hra byla dobrá a zvládli jsme i koncovku,“ pochvaloval si prostějovský hráč Petr Galíček.

Jihočeši naopak nezvládli ani jeden víkendový zápas a v tabulce nemají ani bod. „V obou utkáních jsme nebyli kompletní, schází nám Kuba Bláha a Denisa Hurdálková, a trápilo nás zakončení, což pramení z nerozehranosti. Při prohře v sobotu se Znojmem nám soupeř daroval šanci, jenže my ji odmítli. Proti Prostějovu už byl náš projev o mnoho lepší,“ podotkl českobudějovický korfbalista Vlastimil Krejčí.

Prostějov – České Budějovice 15:13

Poločas: 8:6. Rozhodčí: Peter Bušík, Marek Pospíšil. Nejlepší střelci: Vyroubal Alexandr 6, Havlová Renata  4, Šnajdr Petr 2 - Klacková Martina 4, Krejčí Vlastimil 4, Pešák Petr 2, Tsybyktarov Aldar     2.

 

Nejvyšší soutěž pokračuje 28. září duelem mezi Prostějovem a Znojmem. Zápas Českých Budějovic a Brna se kvůli výjezdu Jihomoravanů do Nizozemska přeložil. Plnohodnotné kolo se odehraje až po reprezentační pauze na začátku listopadu.


Komentáře

komentáře Disqus