Korfbal jede …

Ve dnech 8 – 10. září 2016 se v krásném venkovním areálu VUT Brno konalo finálové kolo OVOV 2016 (Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů). Po úspěšném vystoupení v rámci Olympijského parku Rio – Lipno pod vedením bývalého předsedy Českého korfbalového svazu Milana Schwarze, to byl právě korfbal, který si Olympijská nadace, organizátor akce, vybrala jako ukázkovou disciplínu i během tohoto sportovního svátku.

Do Brna se tak sjelo asi 700 sportovců a přes 200 učitelů z celého Česka, kteří si tak mohli korfbal vyzkoušet. Pod odborným vedením Lukáše Filipa a Petra Bušíka poznali zájemci základy korfbalu. Přišli se podívat i někteří členové organizačního výboru a přidala se i jedna ze sportovních hvězd OVOV slečna Michaela Hrubá, která reprezentovala Českou republiku na olympiádě v Riu ve skoku vysokém. Všem učitelům se dostala do ruky metodika výuky „Korfbal pro základní školy“.

Za zástupci Českého korfbalového svazu přišli i žáci ze základní školy v obci Hartmannsdorf ve středním Sasku a byli korfbalem zcela uchváceni. Na místě sehráli přátelské utkání a projevili velký zájem o zařazení korfbalu do výuky tělesné výchovy na jejich škole. Tímto se otevírá prostor pro přeshraniční spolupráci pro kluby z Čech.

S Olympijskou nadací jsme se domluvili na další spolupráci.


Komentáře

komentáře Disqus