Představovačka extraligových týmů: KCC Sokol České Budějovice

Po létě si sáhli znovu na balon a hned z toho bylo vítězství. Korfbalisté extraligových Českých Budějovic o víkendu opanovali přípravný turnaj Mayor Cup na Slovensku, když v semifinále oplatili i porážku finálovému přemožiteli z nejvyšší soutěže Brnu. „Moc dobrý pocit z balonu jsem neměl, pauza byla znát. Na druhou stranu zmizí určité streotypy a dá se posunout zase dál,“ přemítá opora Jihočechů Petr Pešák.

V týmu přes hrací pauzu došlo k několika změnám. Kádr posílila reprezentantka do 23 let Tereza Hurdálková z Náchoda, kariéru naopak přerušila Hana Procházková, která čeká třetí dítě. Na jih Čech se po pracovní stáži vrátil i Aldar Tsybyktarov. „Možná za nás ještě bude hrát další náchodský korfbalista Jan Šimek. Byl s námi v Prievidze na Mayor Cupu, jenže zatím ještě řeší práci a neví, zda to klapne. Tým se mi jinak jeví o trochu silnější než loni,“ informuje kouč Ivo Kracík.

České Budějovice čeká vedle extraligových bojů také mezinárodní klání Europa Shield. „Z toho důvodu jde pro nás o důležitou sezonu. K lednovému Europa Shieldu směřujeme také přípravu. Začátek domácí soutěže jsme proto moc neřešili,“ vykládá stratég, jenž dělá i trenéra národního celku.

Přes prázdniny se tedy hráči připravovali individuálně, společně trénují od počátku září. „Všichni jsme sportovci. Já jsem přes léto hrál plážový volejbal nebo lezl po skalách. Fyzičku jsem si udržoval,“ podotýká Pešák.

Jihočeši se museli při vyvrcholení extraligy sklonit před Brnem a mají velkou motivaci mu porážku vrátit. „Trochu jsme si vyřídili účty už na Mayor Cupu. Rádi bychom však Brno předčili i v lize. Máme mu hodně co vracet,“ usmívá se Pešák.

I přes snížení počtu účastníků extraligy na čtyři týmy spatřují kouč i hráč v novém formátu pozitiva. „Všechna družstva můžou vyhrát. Jindy to bylo tak, že jeden nebo dva celky vyčnívaly, teď to tak nebude,“ myslí si Kracík. „Možná přibude takových těch „žabomyších válek“ mezi hráči z jednotlivých týmů. Vzhledem ke čtyřkolovému systému na sebe narazí totiž hodně často. O to to bude možná ostřejší,“ nabízí Pešák nový pohled.

České Budějovice startují nový ročník v sobotu doma se Znojmem, v neděli pak změří síly na Hané s Prostějovem.  


Komentáře

komentáře Disqus