Představovačka extraligových týmů: SK RG Prostějov

Postupně nabírají stále víc zkušeností a dá se očekávat, že budou zlobit čím dál víc. Prostějovští korfbalisté, kteří mají velmi mladý tým, touží vylepšit loňské třetí místo v nejvyšší soutěži. Do sezony jdou s kádrem beze změn a doufají, že budou zatápět favoritům. „V lize jsou stále dva o dost zkušenější celky – Brno s Českými Budějovicemi. Nám zatím zkušenosti chybějí, ale postupně jdeme nahoru,“ říká kouč Hanáků David Konečný.

Tým těží ze silné mladé generace, která v předminulé sezoně získala dorostenecký titul a jejíž zástupci tvoří jádro reprezentace do třiadvaceti let. „Hráče minulé třetí místo v extralize nabudilo, stále nás však sráží na kolena, když se nedaří. Všichni jsou totiž zvyklí vyhrávat. Hodně nám však pomohlo domácí mistrovství světa do třiadvaceti let v Olomouci, řadu korfbalistů to posunulo o velký krok vpřed,“ myslí si stratég.

Prostějov se začal připravovat v půlce prázdnin při venkovních kondičních trénincích, které vedl Martin Uherka. Od září hráči trénují dvakrát týdně v hale. „Na konci srpna jsme byli na klasickém týdenním soustředění v České republice,“ upřesňuje hráčka Kateřina Lorencová. „To nám většinou slouží jako stmelovačka a teambuilding,“ dodává Konečný.

Před víkendovým extraligovým startem si Hanáci dodali sebevědomí druhým místem na uplynulém turnaji Mayor Cup na Slovensku. V semifinále si poradili se Znojmem, ve finále pak prohráli o čtyři koše s Českými Budějovicemi. „Se slabšími celky jsme zahráli dobře a duel se Znojmem se mi moc líbil. Ve finále pak přišlo zklamání, zase jsme doplatili na nezkušenost,“ povídá trenér. „Udělali jsme dobrý výsledek, ale je na čem pracovat.  Snad zopakujeme aspoň finále i v extralize,“ přeje si Lorencová.

Jako ostatní týmy, tak i Prostějov mrzí účast pouze čtyř celků v letošní extralize. „Je to škoda, ale beru to tak, že budeme mít víc zápasů, protože s každým hrajeme čtyřikrát. Žádný duel pak nebude v klidu, protože v lize není slabý soupeř. Vše bude naplno, můžeme se těšit na dvanáct kvalitních střetnutí,“ vyhlíží Konečný.

Prostějov změří v sobotu síly s mistrem z Brna na jeho palubovce, v neděli pak hostí České Budějovice.  


Komentáře

komentáře Disqus