Bystrcký turnaj korfbalově zakončil školní rok

Ve středu 22. června se na ZŠ Laštůvkove v Brně-Bystrci shromáždilo 8 škol z různých městských částí Brna. Na programu byl totiž závěrečný turnaj letošního školního roku, který pravidelně v posledních letech uzavírá korfbalové aktivity na brněnských školách. Termín turnaje si zvolila pořádající ZŠ Laštůvkova, na které tento turnaj probíhá již několik let, a proto nebyl důvod ke změně lokality. Jen datum se přizpůsobil faktu, že již na druhý den místní žáci dostávali vysvědčení z důvodu startující rekonstrukce prostor školy.

Organizátoři již den předem připravili 7 hřišť, na kterých se ve 4 věkových kategoriích utkalo dohromady 21 družstev. Největší zastoupení měla pochopitelně domácí ZŠ Laštůvkova, z Bystrce se účastnila také ZŠ Vejrostova, z městské části Žabovřesky přišly též 2 školy, ZŠ Jana Babáka a ZŠ Sirotkova, dále ZŠ Arménská z Bohunic, ZŠ Elišky Přemyslovny ze Starého Lískovce, ZŠ Náměstí Míru z Brna-Střed a nejdelší cestu podnikla ZŠ Hamry z Maloměřic. Vzhledem k velkému počtu přihlášených se kategorie rozdělily následovně: Přípravky (2. + 3. ročník), Mladší žáci (6. + 7. ročník) a kategorie Minižáků se rozdělila na 2 další kategorie podle ročníků, 4. ročník a 5. ročník.

Během celého dopoledne krásně svítilo sluníčko, proto si všichni tento turnaj naplno užili. O hladký průběh se staralo hned několik dobrovolníků, od rodinné dvojice pánů Filipů, přes trojici slovenských seniorských reprezentantů až po čtyři české juniorské reprezentanty do 17 a 19 let. Svou návštěvou nás poctil také starosta městské části Brno-Bystrc, pan JUDr. Tomáš Kratochvíl, který přebral záštitu nad turnajem a nejlepším týmům předal vítězné poháry. Velké poděkování patří také vedení ZŠ Laštůvkova, hlavně zástupcům panu Dlapovi a paní Jaškové, kteří zajistili vše potřebné pro bezchybnou přípravu turnaje.

Jak to celé dopadlo? Nejmladší kategorii bez straty bodu ovládlo domácí družstvo z 3.C. Mezi čtvrťáky dominovala ZŠ Sirotkova, která obsadila hned první dvě příčky v této kategorii. V nejpočetnější kategorii 5. ročníku zvítězilo překvapení letošního školního roku ze ZŠ Jana Babáka, kde s korfbalem začali teprve v říjnu. Domácí ZŠ Laštůvkové se tak nepodařila odveta za prohru z finálového turnaje Školního poháru. Nejstarší kategorii pak ovládla ZŠ Elišky Přemyslovny, která v celém průběhu neztratila ani bod.

Všem účastníkům děkujeme za hojnou účast, gratulujeme k dosaženým výsledkům a věříme, že se za rok opět všichni potkáme.

Fotky z průběhu turnaje a předávání cen najdete zde.

Výsledky turnaje a konečné pořadí najdete zde.

 


Komentáře

komentáře Disqus