NOMINACE NA MS U23 V OLOMOUCI JE PO DRUHÉM SOUSTŘEDĚNÍ ODHALENA

Druhé ze tří soustředění závěrečné fáze přípravy na MS U23 v Olomouci proběhlo tento víkend opět v Kostelci na Hané. Cíle toto soustředění byly dva – prvním úkolem pro trenéry Ivo Kracíka a Davida Konečného bylo pilování obranné fáze hry a druhým úkolem, možná by se zdálo, že lehčím, bylo nominování 8 hráčů a 8 hráček pro závěrečné soustředění a samotný turnaj v Olomouci.
Soustředění mělo opět 6 tréninkových jednotek, kde v prvních třech bylo vše zaměřené na obranu. Opět se trénovaly různé styly obran od individuální obrany až po kolektivní obranu celé čtveřice ba i celého týmu. Součástí obrany jsou totiž i vývozy míče do útoku, kde mají trenéři špatnou zkušenost s tím, že minimálně 3x za zápas se nám výjezd z obrany do útoku nezdaří – i toto bylo tedy trénováno. Čtvrtý a pátý trénink byl zaměřen již na kompletní hru, kdy trenéři pilně sledovali hráče a vybírali si poslední nominovanou šestnáctku. Hráči si vyzkoušeli i nový herní harmonogram zápasů plánovaný pro MS U23 – tedy hra na 4x10 minut čistého času. Při prvním zápase byl dokonce přítomen nejlepší světový rozhodčí Lukáš Filip, který přísně, přesně a spravedlivě odřídil jedno z přípravných utkání. Poslední trénink byl opět zaměřen na efektivitu zakončení ve formě soutěží. A právě po tomto tréninku se hráči dozvěděli konečnou nominaci.
Kdo tedy bude na nadcházejícím MS U23 v Olomouci reprezentovat Českou republiku? Z děvčat jsou to Nikola Ambrosová, Renata Havlová (obě Prostějov), Tereza Ferkovičová, Monika Mostbeková (obě Znojmo), Denisa Hurdálková, Tereza Hurdálková, Denisa Kolářová (všechny Náchod) a Denisa Čejková (Kolín). Mezi chlapci se prosadili Petr Galíček, Michal Marek, Petr Šnajdr, Daniel Štefák, Alexandr Vyroubal (všichni Prostějov), Patrik Nguyen, Tomáš Veselý (oba Znojmo)a Jan Šimek (Náchod). Trenéři měli celkem lehkou volbu mezi chlapci, protože v průběhu sezóny se vykrystalizovalo „nějak samovolně“ 8 chlapců, ale s děvčaty to bylo, jako většinou to se ženami v životě bývá, „komplikovanější“ (dámy, to byl vtip na odlehčenou, protože situace byla pro trenéry opravdu složitá). Dívek totiž do konečné fáze zbylo 9 a všechny by si určitě účast na turnaji zasloužily. Černý Petr nakonec zbyl na Domču Drábkovou z Brna – její smutek byl velký. Domča si zasloužila za celou sezónu poděkování od trenérů i hráčů a bude pro další fáze připravená jako náhradnice pro případ, kdyby některou z nominovaných děvčat potkalo zranění nebo jiná zdravotní komplikace. Nutno ještě dodat, že náhradníkem mezi chlapci je Aldar Tsybyktarov z Českých Budějovic.
Nyní budou mít hráči 10 dní volno a až ve čtvrtek 30.6. mají sraz v Olomouci už přímo v hale, kde se závěrečný turnaj odehraje. Zde budou 4 dny až do 3.7. společně trénovat s reprezentací Holandska U19, kterou vede jeden z nejlepších hráčů korfbalové historie Leon Simons. Zde náš výběr bude mít 2x denně trénink a každý večer navíc přátelský zápas právě proti mladým Holanďanům. Celkem to tedy bude 6 tréninků a 3 zápasy.
 


Komentáře

komentáře Disqus