Repre u17: Holandsko 2016 – poslední den

Článek z posledního reprezentačního dne lvíčat do 17 let byl plně v režii samotných hráčů. Přinášíme Vám sobotní den očima Aničky Literové.

„Sobotní ráno jsme strávili balením všeho, co jsme za ty dva dny potřebovali - ať už stanů, nebo tašek a jídla. K jedenácté jsme s tím pomalu byli hotoví a tak jsme se šli podívat na to, co se dělo venku na hřištích. V Puttenu se ještě dohrávaly poslední zápasy venkovní sezóny, takže hřiště byla plná konkurenčních týmů od minižáků po seniorku, a my tak mohli porovnat úroveň holandských hráčů.

K poledni jsme odehráli dva zápasy. První náš tým U15 s mladšími z místního klubu. Po druhém poločase byl stav skóre 15:3 a my se tak mohli radovat z první výhry tohoto soustředění.

Potom přišli na hřiště naši starší a se stejnou převahou přehráli druhý holandský tým 13:7. Zakončili tak výhrou letošní zápasy naší reprezentace.

I když jsme poslední zápasy dokázali vyhrát, do příštího roku, kdy nás čeká Světový pohár, máme ještě hodně co dělat. Musíme se jak hrou, tak střelbou vyrovnat zahraničním korfbalistům.

Po obědě jsme ještě stačili navázat přátelské vztahy s mladšími Holanďany. Kolem třetí hodiny odpoledne jsme se přesunuli do Bennekomu, podívat se na zápas předních týmů v místní lize a fandit U23 v jejich posledním zápase proti DVO. Zápasy skončily v šest hodin, do odjezdu jsme měli volno a tak se ještě někteří z nás šli projít po městě.

Večer někdo pustil fotbalový zápas, takže uvnitř se to rozdělilo na tři tábory - fanoušky Real Madridu, fanoušky Atletico Madrid a ty, které fotbal nezajímá, radši si povídají nebo hrají stolní fotbálek. V deset večer jsme se rozloučili a nasedli do autobusu, který nás odvezl domů.“


Komentáře

komentáře Disqus