Na sportovním dni Brno v pohybu si děti vyzkoušely i korfbal

Pod záštitou Sokola Brno I. se v sobotu 21. května konal sportovní den Brno v pohybu, na kterém se prezentovala spousta sportů, tradičních i méně známých. A právě to byla šance také pro korfbal, představit se veřejnosti.

Již od 10:30 se začali scházet organizátoři a zástupci jednotlivých sportů v areálu brněnského Sokola na Kounicově ulici. Vedle sebe vyrůstaly stánky jako houby po dešti. Mezi nimi mělo své místo také stanoviště Korfbal klubu Brno. K dispozici byly 2 výškově nastavitelné koše i míče různých velikostí. Kromě korfbalu bylo k vidění hodně sportů, od fotbalové Zbrojovky a atletického klubu přes hokejbalisty a karatisty až po dračí lodě. Celkem na 20 sportovních odvětví.

Úkolem dětí bylo posbírat na hrací kartu 9 razítek z různých sportů a s touto vyplněnou kartou se pak mohly zapojit do soutěže o hodnotné ceny, kde bylo hlavní výhrou dětské kolo. U korfbalového stánku bylo úkolem vstřelit koš ze čtyř různých míst, před košem, vedle i za košem. Samozřejmě, jak je vidět z fotky, výška koše a vzdálenost od koše se přizpůsobila věku jednotlivých dětí. V průběhu odpoledne si spousty dětí vyzkoušelo hodit na korfbalový koš, někdy byl nával zájemců tak velký, že ani zkušení korfbalisté nestíhali doskakovat. Důležitou součástí propagace bylo také informování rodičů o tom, co to vlastně ten korfbal je a jaké mají děti v Brně možnosti korfbal hrát. Celá akce se vydařila a věříme, že některé z dětí si za svůj budoucí sport vyberou právě korfbal.


Komentáře

komentáře Disqus