V prvním extraligovém semifinále uspělo Brno a Znojmo

Jeden očekávaný výsledek, druhý pro někoho trochu překvapující. To je krátká charakteristika prvních duelů semifinálových sérií play off korfbalové extraligy. Obhájce titulu z Brna si doma poradil 16:12 s Prostějovem, oslabené Znojmo v Českých Budějovicích zabojovalo a Jihočechy porazilo 21:18. Odvety jsou na programu v sobotu, výherci z prvních klání mohou slavit už postup do finále, série se totiž hraje na dva vítězné zápasy.

Ukázali sílu mistra, ze svého výkonu ale nadšení nebyli. Korfbalisté brněnského Korfbal klubu sice doma porazili ambiciózní Prostějov, vázla jim však střelba. Šestnáct vstřelených košů je toho důkazem. „Trochu rozporuplná výhra. V obraně jsme duel odehráli v pohodě, kdežto v útoku jsme navázali na poslední zápas základní části s Kolínem. Měli jsme spoustu šanci, jenže jsme nedokázali skórovat ani z volné pozice metr pod košem,“ nebyl spokojený brněnský kouč Jakub Máša.

Brno si vývoj klání hlídalo, ale v odvetě chce svoji ofenzivu určitě zlepšit. „Je dobré, že dokážeme vyhrát i po takovém výkonu v útoku. Prostějov nás nějak zvlášť nepozlobil. Prosazoval se klasicky hlavně z penalt a volných hodů. Útok si ale ještě u videa asi rozebereme. Neumím si moc vysvětlit, proč nám střelba vázne. Nervozitou to určitě není,“ přemítal Máša.   

KK Brno – Prostějov 16:12 (4:7)

 

Ve druhém semifinále moc lidí znojemským Modrým Slonům asi nevěřilo. Do Českých Budějovic totiž odjížděli bez tří klíčových hráčů. Hrajícího kouče Jiřího Podzemského nepustilo do zápasu dlouhodobé zranění ruky, chyběli i Klára Zábojová a Petr Malačka kvůli pracovním povinnostem. Jihomoravané však předvedli bojovný výkon a po zásluze si vezou z jihu Čech vedení 1:0 na zápasy. „Pro mě určitě příjemné překvapení. Po posledních tréninkách jsem to neviděl dobře. Ukázali jsme však týmovou hru, problémy nás asi stmelily. Dost mě překvapily i některé individuální výkony z našeho týmu. Nasadili jsme třeba dorostenku Gábinu Filipovszkou, nebo výborně ubránil Vlastu Krejčího náš Patrik Nguyen. Dovolil mu jen jeden koš,“ měl radost znojemský trenér Podzemský.

Hosté většinu zápasu vedli, domácím možná nepomohla sobotní cesta do Kolína, kde takřka totožná sestava vybojovala třetí místo v první lize. „V českobudějovické hale se nám nehraje dobře, domácí však moc kolektivně. V každé čtyřce měli jednoho lídra, na kterého hráli. Moc se jim to ale nedařilo,“ podotkl Podzemský, který už v sobotní domácí odvetě může se Zábojovou i Malačkou opět počítat.

České Budějovice – Znojmo 21:18


Komentáře

komentáře Disqus