Reprezentace do 17 let: den poslední

Poslední den reprezentačních benjamínků poskytl dostatečný prostor jak k trénování, balení, úklidu, tak i ke zhodnocení celého soustředění.

 

Více o proběhnutém dni slovy Aničky Literové, kapitánky mladších z nejmladších:

„Nedělní ráno začalo budíčkem v 7:40. Po rychlé snídani jsme si šli dobalit věci a připravit se na závěrečný trénink. Jako obvykle i tentokrát nás naši trenéři dokázali překvapit neobvyklým tréninkem, začínajícím taktickou hrou „Rybičky, rybičky, rybáři jedou“. Poté následoval kruhový trénink, zahrnující střelbu, procvičování postřehu, motoriky a přihrávek. Na závěr jsme se dozvěděli, v čem budou spočívat fyzické testy, které nás čekají v květnu. Po tréninku jsme se naobědvali a jeli fandit našim spoluhráčům z U19 na Světový pohár.“

 

Jak zmínila Anička, trenéři si pro hráče na květnové soustředění připravili fyzické testy. Apelovali totiž nejen na korfbalové dovednosti, ale také na rozvoj všech kondičních schopností a dalších dovedností. Na základě výsledků pak budou vybráni právě ti nejlepší z nejlepších. Za povšimnutí totiž stojí fakt, že hráči Dominikánské republiky, kteří vybojovali konečné čtvrté místo na turnaji, hrají korfbal pouhé čtyři měsíce. Je to velmi dobrý příklad toho, že k dobrému korfbalu nestačí jen systémy hry, přihrávky a zakončení, ale i celková fyzická kondice, cítění rytmu pohybu a schopnost uvědomění si sama sebe na hřišti.

 

Odpolední program nám zajistili spoluhráči z kategorie U19, kteří bojovali o konečné páté místo, násedně boj o třetí místo mezi Dominikánskou republikou a Tajwanem a nakonec samotné finále v klasickém složení Holandsko vs Belgie.

 

Tímto bychom rádi poděkovali všem hráčům, hostujícímu klubu KV Drachten a Adamovi, našemu specialistovi přes jídlo, a těšíme se na další soustředění!

Jakub & Klára & Zuzka


Komentáře

komentáře Disqus