Reprezentaci do 19 let obsadila na Světovém poháru 6.místo

Česká republika - Anglie 9:6 (3:4)

Poslední hrací den byly na programu opět dva zápasy. Češi zahájili svou přípravu již v 9 hodin ráno a to setkáním v kantýně hostitelského klubu. Na hráče čekal rozbor sobotního zápasu proti Portugalsku – trenéři si připravili i video z utkání Anglie – Německo, ovšem na toto video kvůli nedostatku času vůbec nedošlo.

V konečném důsledku se to však neukázalo jako nevýhoda, protože mladí hráči se dokázali skvěle poučit z chyb, které provedli předchozí hrací den a proti soupěři z Anglie je eliminovali na minimum. Poločasový výsledek 3:4 ve prospěch soupeře však na psychice nepřidával. Mladí hráči ale zůstali trpěliví, plnili pokyny trenérů a dodržovali zvolenou taktiku, která nakonec přinesla ovoce. Lvíčata sice prohrávala o dva koše poměrem 3:5, ale svou hrou dokázala výsledek otočit a nakonec v krásném utkání zvítězila 9:6 a česká radost tak mohla propuknout naplno.

 

Český republika – Portugalsko 7:14 (2:8)

Výhra proti Anglii posunula Českou republiku do bojů o 5.-6.místo a soupeřem jim byl opět rival z Portugalska. Naplnilo se tak přání trenérů a snad i samotných hráčů, kteří tak měli perfektní šanci ukázat, že první zápas proti stejnému soupeři byl z jejich strany pouze nepovedený a český tým dokáže předvádět povedenější hru.

Hráči se opět pokoušeli plnit pokyny přicházející z lavičky a nutno říci, že se jim tak dařilo o poznání lépe než v sobotním zápase se stejným soupeřem. Poločasový výsledek 2:8 ve prospěch jižanského soupeře nasvědčoval opaku, ale mladí Češi se opět trápili v zakončení. Za stavu 2:5 minuli několik jasných tutovek, dvojtaktů a střel, které nebyly pod přílišným tlakem. Reprezentanti se však nevzdali, pokračovali e své trpělivé hře a i proti fyzicky lepšímu soupeři si stále nacházeli velice dobré šance ke skórování. Ve 2. poločase dokázali náskok srazit na pouhé 3 koše a na tabuli svítilo skóre 6:9. Konečný výsledek 14:7 nevypadá příliš odlišně od sobotního, nicméně předvedená hra byla rozhodně něčím, za co se mladí reprezentanti nemusí stydět.


Komentáře

komentáře Disqus