U19 v Holandsku - tréninkový den

Ve čtvrtek 24.3.2016 měli reprezentanti možnost využít hodinu a půl dlouhý trénink, který začínal v 10:30. Pro hráče i trenéry to byla poslední možnost, kde mohli odladit kosmetické detaily své hry. Hráči se pečlivě zahřáli, rozcvičili a jednoduchým cvičením si připomněli herní systém, jakým by se měli na turnaji prezentovat. Tradiční trenérské trio Konečný, Šnévajs, Pešák nasimulovalo jak poslední minuty utkání, tak i svolání hráčů k time-outu a rovněž vyvážení míče z obranné poloviny na útočnou. V poslední části tréninku si hráči oprášili volné hody a signály, po nichž následoval závěrečný strečink.

Po tréninku byl v plánu oběd, volný program a kolem 16. hodiny odjezd do hostitelského městečka Drachstercompagnie. Hráči i trenéři byli ubytováni vesměs ve stejných rodinách jako v předcházejících letech – vraceli se tak na známá místa a ubytování mohlo proběhnout bez zbytečných průtahů.

Slavnostní zahájení bylo naplánováno na 19:30 a začalo s drobným zpožděním. V průběhu ceremoniálu byla na programu i dovedností soutěž, do které byli nominováni dva zástupci z každého týmu – jeden chlapec a jedna dívka. Za ČR byli nominováni Renata Havlová a kapitán Petr Šnajdr, který se probojoval až do pánského finále, kde však těsně podlehl hráči z týmu Hong Kong – China.

Po oficiálním zahájení turnaje následoval meeting trenérů a manažerů všech týmů, kde se ujasňovala pravidla, barvy dresů a otázky jednotlivých týmů. Poprvé se na turnaji bude čas v případě přerušení zastavovat a na místě se objeví i schot-clock. Trenéři budou mít k dispozici jeden time-out a šest vratných střídání -  v tomto ohledu tedy nebudou limitování takovou měrou, jako v posledních letech.

Lvíčata zahájí turnaj zápasem proti Taiwanu v pátek ráno – v 9:00, následovat bude zápas proti Číně a odpoledne proti našim sousedům z Polska.


Komentáře

komentáře Disqus