Derby ve Starém Lískovci odhalilo další dva finalisty

Školní korfbalový pohár pokračoval oblastním kolem v městské části Starý Lískovec, kde se setkala družstva ze ZŠ Bosonožská a ZŠ Labská.

Na úvod proběhl turnaj v kategorii minižáků, který se odehrál ve středu 9. března na ZŠ Labská. Obě školy postavily do turnaje výběry čtvrťáků a výběry páťáků. V prvním zápase se hned zrodilo menší překvapení, když čtvrťáci z Labské dokázali remizovat s páťáky ze své školy fotbalovým výsledkem 1:1. V druhém zápase mezi družstvy z Bosonožské vyhráli páťáci nad čtvrťáky jen o jediný koš. V dalších utkáních potvrdili roli favorita obě družstva páťáků, když své mladší soupeře z druhé školy bez problémů porazili. Ve vzájemném zápase čtvrťáků padalo hodně košů, za které by si nemusely stydět ani děti z korfbalových klubů, a proto zápas skončil vysokým skóre 8:5 pro ZŠ Labskou. V posledním zápase si to v podstatě o postup rozdali páťáci. I když má sportovní ZŠ Labská ve svých řadách hodně sportovců, tak jednoduše nestačila na páťáky ze ZŠ Bosonožské, mezi kterými bylo také pár hráčů Korfbal klubu Brno. A tak si Bosonožská výhrou 8:1 zajistila vítězství na tomto turnaji. Nejlepší střelkyní turnaje se stala se 6 koši Monika Doskočilová z vítězného družstva.

Pořadí oblastního kola kategorie minižáků:

1.místo: ZŠ Bosonožská, 5.ročník.    6 bodů, skóre 15:5

2.místo: ZŠ Labská, 4.ročník.            3 body, skóre 12:11

3.místo: ZŠ Labská, 5.ročník.            3 body, skóre 9:13

4.místo: ZŠ Bosonožská, 4.ročník.    0 bodů, skóre 10:17.

V pátek 11. března pak přišel na řadu turnaj v kategorii přípravek. Pro změnu se tento turnaj odehrál na ZŠ Bosonožská. Domácí postavili výběr druháků a výběr třeťáků, Labská přišla s jedním týmem z třetího ročníku. V prvním zápase mezi družstvy z Bosonožské se více dařilo třeťákům, kteří dokázali vstřelit 11 košů, zatímco druháci měli úspěšných jen pět střeleckých pokusů. Do druhého zápasu nastoupili už i žáci z Labské a svým mladším soupeřům z druhého ročníku nadělili také 11 košů. V posledním zápase mezi třeťáky obou škol se tedy rozhodovalo o vítězi turnaje. Svou jasnou dominanci opět potvrdily děti ze ZŠ Labská, když své protivníky z Bosonožské porazily vysokým skóre 10:1. Nejlepší střelkyní turnaje byla se 7 koši Pavlína Valentová ze ZŠ Bosonožská.

Pořadí oblastního kola kategorie přípravek:

1.místo: ZŠ Labská, 3.ročník.            4 body, skóre 21:2

2.místo: ZŠ Bosonožská, 3.ročník.    2 body, skóre 12:15

3.místo: ZŠ Bosonožská, 2.ročník.    0 bodů, skóre 6:22

Do finálového turnaje se tedy v kategorii minižáků kvalifikovalo družstvo páťáků ze ZŠ Bosonožská a v kategorii přípravek postoupili třeťáci ze ZŠ Labská.


Komentáře

komentáře Disqus