U 19 absolvovala poslední soustředění před turnajem v Leeuwardenu

V pátek 11.3.2016 se k poslednímu reprezentačnímu soustředění sešla reprezentace ČR U19 na tradičním místě, Kostelci na Hané nedaleko Prostějova. Program začínal jako vždy společnou večeří, po které následovala chvilka oddechu a od 19 hodin byl již naplánován video-rozbor z předešlého soustředění v Maďarsku, kde reprezentace odehrála několik přátelských zápasů.

Trenérské trio nechtělo ponechat nic náhodě a celkový rozbor a diskuze s hráči trvala až do 22 hodiny.

Na sobotu byly naplánovány tři tréninkové jednotky, během nichž si hráči zažívali zejména styl útoku, kterým by se měla mladá lvíčata prezentovat na nadcházejícím turnaji v Holandsku – Leeuwardenu. Trenéři byli nekompromisní, trvali na svých pokynech a hra byla v průběhu tréninků mnohokrát zastavována, hráči vraceni na původní pozice a útoky se tak odehrávaly znovu a znovu dle požadavků trenérů. Již po několika minutách bylo vidět, že největší bitvu svádí mnozí hráči ve svých hlavách, když se snažili rozšířit si zažité mechanizmy z klubů, které ne vždy byly ku prospěchu dané věci.

Všichni hráči však postupem času vzali trenérské pokyny za vlastní a jich předváděná hra doslova poskočila na vyšší úroveň. Díky plnění pokynů se jak chlapcům, tak i dívkám začaly otevírat nové možnosti – a to zejména volné prostory a pozice ke skórování.

V neděli proběhl již jen závěrečný trénink, kde si hráči osvěžili své dovednosti získané během sobotního „drilu“, oprášili volné hody a v samotném závěru zopakovali jednoduchý, nacvičený signál.

Ve finální nominaci nakonec zůstalo všech 16 hráčů – 8 kluků a 8 holek. Trenéři se pokoušeli tuto informaci před hráči utajit až do poslední chvíle, aby nikdo z hráčů nepodlehl dojmu uspokojení a tak polevil ve své snaze či bojovnosti. Efekt byl v podstatě 100%, protože na všech hráčích bylo vidět, že právě oni nechtějí být ti, kteří by nakonec na závěrečný turnaj neodcestovali.

Odjezd národního týmu je naplánován na středu 23.3. z hlavního nádraží v Praze. Slavnostní zahájení turnaje proběhne následující den v podvečer. Češi byli nalosováni do skupiny B, kde se postunpně utkají s Chinese Taipei, Čínou a Polskem.

 

Nominováni byli:
Petr Šnajdr, Filip Dvořák, Michal Marek,  Daniel Štefák, Tomáš Tlučhoř, David Rieger, Jan Paďouk, Marek Pospíšil

Renata Havlová, Pavlína Štěpánová, Anna Motáková, Vendula Jemelíková, Dominika Drábková, Gabriela Francová, Markéta Cupáková, Kateřina Lorencová


Komentáře

komentáře Disqus