Šesté kolo první ligy vyšlo nejlépe domácím týmům. Radovaly se béčka Znojma a Prostějova

Po šestém kole první korfbalové ligy došlo opět ke změně ve vedení. Na špici tabulky se dostalo opět kolínské béčko, které v přímém souboji o čelo porazilo rezervu Brna. Nedělní utkání však nejvíc sedla jiným týmům. Oba duely při svých miniturnajích totiž úspěšně zvládly druhý celky Modrých Slonů ze Znojma a Prostějova.

MINITURNAJ VE ZNOJMĚ

Dva se prali, třetí se smál. Ve Znojemském miniturnaji se odehrál šlágr kola mezi domácím béčkem a tím kolínským. Souboj prvních dvou celků tabulky vyzněl nakonec po výsledku 28:18 jasně pro Středočechy. Oběma celkům však vypálila rybník domácí rezerva, která nastoupila v podstatě v extraligovém složení. Brno přejela hladce 30:11, s Vembloudy pak měla větší práci. Vyhrála až po boji 21:19. „Utkání jsme odehráli v kombinované sestavě z hráčů áčka a dorostu. Béčko kmenové korfbalisty vlastně ani nemá. S Kolínem nám to tam moc nepadalo, naštěstí jsme se postupem času trochu otrkali a vyhráli jsme. Máme před sebou ještě nejvíc zbývajících zápasů do konce sezony, tak uvidíme, kam se v tabulce dostaneme. Chceme určitě do první čtyřky,“ uvedla znojemská Gabriela Filipovszká.

Kolín si v prvním klání proti Brnu počínal zkušeně, ve druhém střetnutí proti Znojmu však doplatil na nedostatek hráčů. Po zranění totiž odstoupil jeden člen sestavy a Kolín se ocitl v sedmi. „Na tuto hru začínáme být víc zvyknutí než na hru v osmi.  Paradox je, že stejná situace nastala v prvním kole v Brně, kdy jsme vyhráli se Znojmem v sedmi. Tentokrát nám to ale nevyšlo. Vyrovnanou hru 19:19 narušily před koncem zápasu dva koše ze strany domácích a už jsme nestihly zareagovat. Diváci si alespoň užili kuriózní koš v podání naší Moniky Vítové, kdy nahrávka od půlky na hráče pod košem padla do koše, až to překvapilo i rozhodčí,“ popsal kolínský stratég Zdeněk Milichovský.

Brněnské béčko se tak po dvou minulých úspěších tentokrát dvakrát sklonilo. „Oba protivníci nastoupili takřka v extraligových sestavách, kdežto my dorazili v té béčkové. Doufám, že zbývající dva zápasy zvládneme a uhájíme medailové postavení,“ přála si brněnská Martina Weissová.

Znojmo Modří Sloni B : Brno, KK B - 30:11 (15:6)

Rozhodčí: Jakub Pernica, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Holík Ondřej 8, Filipovszká Gabriela 4, Nguyen Patrik 4, Žák Jakub 4 - Bušíková Zuzana   4, Weissová Martina 4, Cholava Tomáš 2.

 

Kolín, VKC B : Brno, KK B - 28:18 (16:10)

Rozhodčí: Jakub Pernica, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Milichovský Zdeněk 7, Hasnédl Marek 6, Šimek Jan 6 - Cholava Tomáš 4, Dvořáková Barbora 4, Weissová Martina 3.

 

Znojmo Modří Sloni B : Kolín, VKC B - 21:19 (11:10)

Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Jakub Pernica. Nejlepší střelci: Simonidesová Hana 4, Žák Ivan 4, Žák Jakub 4 - Milichovský Zdeněk 5, Šimek Jan 5, Hasnédl Marek 3, Kukurová Vítová Monika 3.

 

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

To co, platilo pro znojemskou rezervu, dá se říct i o té prostějovské. V domácí hale si došla pro dvě vítězství nad Šenovem 26:13 a Táborem 23:16, a přestože má o dva zápasy míň než vedoucí Kolín, poskočila na druhé místo tabulky. „S Táborem šlo o vyrovnanou partii. Zpočátku jsme si na palubovce moc nerozuměli, ale pak se to zlepšilo. Náš cíl je vyhrát základní část,“ přiblížila prostějovská Kateřina Lorencová.

Šenov už ze hry o prvoligové medaile vypadl dřív, Tábor si v neděli cestu značně zkomplikoval. I když vyhrál se Šenovem 25:11, v pro něj klíčovém utkání s Prostějovem selhal. „Prohra nás hodně mrzí. Potřebovali jsme všechny čtyři body, ale padli jsme s talentovanými atlety z Prostějova. Soupeř má vysoké kluky, přes které se těžko prosazuje. Navíc mají všichni výborní fyzický fond, nám je přeci jen o dvacet let víc,“ usmíval se táborský Daniel Valeš. „Prostějov byl jednoznačně lepší a vývoj zápasu si hlídal. My zkusíme zabojovat ještě v posledním kole, ale nejspíš nás v boji o čtyřku předskočí Znojmo. Hraje s extraligovými korfbalisty. To funguje i u jiných týmů. Hráči nechtějí nastupovat v extralize, ale v první lize ano, což moc nechápu,“ kroutil Valeš hlavou.

Šenov už jen bojuje o čest a nejspíš obsadí předposlední příčku v tabulce. „Vývoj obou utkání byl podobný, soupeř nás od začátku dobře pozičně bránil. To nám dělalo v útoku potíže. Při oddechového času jsme si řekli, jak se s tím vypořádáme, ale na hřišti jsme to vůbec nedodržovali. Pak se nemůžeme divit, že solidní výsledek prostě neuhrajeme,“ lamentoval po dvou nezdarech šenovský Ondřej Sládek.

 

Prostějov, SK RG B : Šenov, KC - ZŠ - 26:13 (13:4)

Rozhodčí: Ivan Vávra, Petr Báder. Nejlepší střelci: Galíček Petr 6, Jenešová Adéla 4, Lužný Martin 4, Tichý Jan 4, Vyroubal Alexandr 4 - Rusňak Martin 4, Trefná Nikol 3, Vrkoč Jakub 3.

 

Šenov, KC - ZŠ : Tábor, KC SPŠS - 11:25 (4:11)

Rozhodčí: Ivan Vávra, Petr Báder. Nejlepší střelci: Rusňak Martin 3, Jurštáková Markéta    2, Slíva Petr 2 - Valeš Daniel 7, Horáková Pavla 4, Řánková Jitka 3, Šteger David 3.

 

Tábor, KC SPŠS : Prostějov, SK RG B - 16:23 (9:10)

Rozhodčí: Ivan Vávra, Petr Báder. Nejlepší střelci: Ambrož Ondra 3, Horáková Pavla 3, Ziegler Tomáš  3 - Galíček Petr 7, Tichý Jan 4, Vyroubal Alexandr 4.

 

Tabulka:

1.           Kolín, VKC B                                      12          9             0             3             279:206               18

2.           Prostějov, SK RG B                          10          8             0             2             239:146               16

3.           Brno, KK B                                         12          8             0             4             233:193               16

4.           České Budějovice, KCC Sokol B       10          5             1             4             130:145               11

5.           Tábor, KC SPŠS                                12          5             0             7             229:220               10

6.           Znojmo Modří Sloni B                        8             4             1             3             171:147               9

7.           Šenov, KC - ZŠ                                   11          2             0             9             142:203               4

8.           Brno, KK Nový Lískovec                     9             0             0             9             94:257                 0


Komentáře

komentáře Disqus