Ve Školním korfbalovém poháru jsou odehrána všechna školní kola

Školní korfbalový pohár, organizován Korfbal klubem Brno v rámci projektu Korfbal do škol,  se dostal na konec  své první fáze. Tou byla školní kola, která se odehrála na každé ze 13. zúčastněných škol. První  kolo proběhlo 9. prosince a poslední 26. února.

Na začátek trošku statistiky. Celkově se v průběhu 17. hracích dnů odehrálo  34 turnajů ve dvou hlavních kategoriích - Minižáci a Přípravka. Na některých školách hráli společně druháci s třeťáky v kategorii přípravky a čtvrťáci s páťáky v kategorii minižáci. Na školách s větším počtem tříd a žáků se odehrály turnaje i po jednotlivých ročnících.  Dohromady se školních kol účastnilo 117 třídních družstev, ve kterých si korfbal zahrálo přibližně 1160 dětí!

V druhé fázi přichází na řadu oblastní kola, kde se bude rozhodovat o účastnících velkého finále. V každém z oblastních kol se střetnou týmy ze dvou až tří blízkých škol,  a nejlepší družstvo postoupí do finálového kola. Některá oblastní kola se stihla odehrát už před jarními prázdninami. Prvními finalisty se stali žáci 5.ročníku ze ZŠ Otevřená v Žebětíně, kteří v oblastním kole jednoznačně přehráli družstva ze ZŠ Vejrostova z Bystrce. V dalším oblastním kole se potkala družstva ze ZŠ Elišky Přemyslovny ve Starém Lískovci a ZŠ Arménská z Bohunic. Odehrály zároveň obě věkové kategorie. V minižácích si postup vybojovalo družstvo ze ZŠ Elišky Přemyslovny a v kategorii přípravky postoupili třeťáci ze ZŠ Arménská. V zatím posledním odehraném oblastním kole mezi ZŠ Sirotkova a ZŠ Jana Babáka, tedy v derby městské části Žabovřesky, si v kategorii minižáků postup se štěstím vydřeli žáci 5.ročníku ze ZŠ Jana Babáka. Známe již tedy 4 účastníky finálového turnaje.

Zůstává nám poznat zbylých 8 finalistů. Další oblastní kola se odehrají v následujících skupinách: ZŠ Bosonožská + ZŠ Labská, ZŠ Heyrovského + ZŠ Laštůvkova, ZŠ Otevřená + ZŠ Vejrostova (kategorie přípravka), ZŠ Sirotkova + ZŠ Jana Babáka (kategorie přípravka), ZŠ Pastviny + ZŠ Náměstí Míru + ZŠ Hamry. Všechna zbývající oblastní kola jsou naplánována na březen.

Velký finálový turnaj, s finanční podporou Jihomoravského kraje, je v plánu v první polovině dubna a odehraje se ve velké sportovní hale Tatranu Bohunice, kde většinu domácích zápasů hraje také extraligový A-tým Korfbal klubu Brno. Do finálového turnaje postoupí 6 družstev v kategorii přípravek a 6 družstev v kategorii minižáků.

Fotky z některých turnajů najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus