Poslední školní kolo korfbalového poháru se odehrálo na ZŠ Heyrovského v Bystrci

V pátek 26. února, tedy poslední den před jarními prázdninami v Brně, se odehrálo školní kolo na ZŠ Heyrovského v Bystrci. Ta je poslední školou, která se zapojila do projektu Korfbal do škol a také na ní v minulosti fungoval korfbalový kroužek.

Kolo začalo od 8 hodin kategorii minižáků, v které každá třída ze čtvrtého a pátého ročníku postavila svůj tým. Účastnila se tedy čtyři družstva. V prvním zápase si 5.A bez problémů poradila se 4.A. V druhém zápase došlo k menšímu překvapení, když 4.B dokázala uhrát remízu s 5.B. V následujícím zápase si však 5.B spravila chuť a 4.A nedovolila skórovat ani jeden koš. Následně 4.B potvrdila, že předchozí remíza s 5.B nebyla náhoda a dokonce porazila 5.A. Ve vzájemném zápase čtvrtých tříd získala 4.A svůj první bod na turnaji, když uhrála remízu s překvapením turnaje 4.B. V posledním zápase mezi třídy z pátého ročníku si výhru připsala 5.B, která si tímto vítězstvím zajistila výhru na turnaji. Nejlepší střelkyní dne se stala se čtyřmi koši Zuzana Navrátilová z 5.B.

Pořadí kategorie minižáků: 1.místo 5.B, 2.místo 4.B, 3.místo 5.A, 4.místo 4.A.

Na třetí vyučovací hodinu dorazili tři třídy ze 3.ročníku. Na úvod si proti sobě zahrála 3.A s 3.B. Vítězně z tohoto zápasu vyšla 3.B. V druhém zápasu se 3.A opět nedařilo a znovu prohrála, tentokrát s 3.C. V posledním zápase si to tedy o výhru v turnaji rozdala 3.B s 3.C. Zápas byl dlouho vyrovnaný, nakonec 3.C vybojovala výhru o jeden koš.

Pořadí kategorie přípravky: 1.místo 3.C, 2.místo 3.B, 3.místo 3.A.

V oblastním kole nás čeká bystrcké derby. ZŠ Heyrovského se utká se ZŠ Laštůvkova.


Komentáře

komentáře Disqus