Derby v oblastním kole městské části Žabovřesky

Školní pohár pokračoval ve středu dalším oblastním kolem, kdy se utkali 2 školy ze Žabovřesk a to konkrétně ZŠ Sirotkova proti ZŠ Jana Babáka. Turnaj kategorie minižáků se odehrál v tělocvičně ZŠ Jana Babáka.

Od 10:00 se tedy během tří hodin utkali čtyři družstva, obě školy reprezentovali výběry ze 4. a z 5.ročníku. Na úvod si to rozdali domácí družstva, ale páťáci z Jana Babáka nedovolili svým kamarádům ze 4.ročníku skórovat ani jednou. V druhém zápase nastoupila proti sobě družstva ze Sirotkové. Tento zápas byl o dost víc vyrovnaný, když páťáci v poločase prohrávali se čtvrťáky. V druhém poločase však zlepšili obranu a zápas otočili ve svůj prospěch a vyhráli rozdílem jediného koše. V dalších 2 zápasech potvrdily roli favoritů páťácké týmy obou škol, když porazili své mladší soupeře ze čtvrtých ročníků. Celý turnaj se nesl ve výborné atmosféře, kterou vytvořili nejen oddychující hráči, ale také místní žáci, kteří se na korfbalový turnaj přišli podívat.

V zápase mezi družstvy 4.ročníků se rozhodovalo a třetí příčce na turnaji. Mírně favorizovaná Sirotkova potvrdila svou dominanci dostatečně, protože taky nepovolila čtvrťákům z Jana Babáka skórovat ani jeden koš. Ti tak zůstali na posledním místě bez jediného vstřeleného koše. V posledním zápase na turnaji tak došlo k rozhodujícímu finále mezi týmy pátých ročníků. Mírným favoritem byli žáci ze Sirotkové, ale do zápasu lépe vstoupil tým Jana Babáka. Jeho žáci využívali chyb v obraně soupeře a připisovali si jeden koš za druhým. Sirotkova nedokázala proměnit ani v útoku velké množství svých šancí, a proto těsně před poločasem byl stav 5:1 v prospěch domácích. Po přestávce se však začali dít věci. Teď to bylo družstva Jana Babáka, které nedokázalo skórovat a naopak na druhé straně našli žáci ze Sirotkové způsob, jak přelstít své obránce. Postupně se začali dotahovat, až nakonec vyrovnali na 5:5. V tom momentě byla nervozita i u učitelů znatelná a šlo o hodně. Do konce zápasu už ani jeden tým nevyužil ze svých početních šancí a zápas tak skončil remízou.  O vítězi turnaje tak muselo rozhodnout až celkové skóre a do poslední chvíle si nikdo nebyl jist svým postupem do finálového turnaje. Po sčítání celkového skóre se na prvním místě nakonec umístilo družstvo ze ZŠ Jana Babáka. Nejlepším střelcem turnaje byl ze 7 koši Vratislav Pecháček z vítězného družstva.

Pořadí oblastního kola kategorie minižáků:

1.místo: ZŠ Jana Babáka, 5.ročník.           5 bodů, skóre 21:7

2.místo: ZŠ Sirotkova, 5.ročník.                 5 bodů, skóre 15:8

3.místo: ZŠ Sirotkova, 4.ročník.                 2 body, skóre 13:8

4.místo: ZŠ Jana Babáka, 4.ročník.           0 bodů, skóre 0:26

Postupujícím do finálového turnaje se tedy v kategorii minižáků stalo družstvo 5.ročníku ze ZŠ Jana Babáka.

Fotky z turnaje najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus