Druhé oblastní kolo školního poháru odhalilo další dva finalisty

Další oblastní kolo svedlo proti sobě soupeře z městských částí Bohunice a Starý Lískovec. V úterý 23. února zavítaly týmy ze ZŠ Elišky Přemyslovny na ZŠ Arménskou, kde se odehrávali souboje o postup v obou kategoriích.

Toto kolo začalo kategorií minižáků, kde místní ZŠ Arménská postavila 2 družstva, první za 4.ročník a druhé za 5.ročník. ZŠ Elišky Přemyslovny přišla s třetím týmem. Nejdřív v prvním zápase porazili páťáci z Arménské své kamarády ze 4.ročníku. V druhém zápase si výběr z Elišky Přemyslovny bez problémů poradil se čtvrťáky z Arménské. V posledním zápase této kategorie si to tedy o postup rozdali páťáci z Arménské proti žákům z Elišky Přemyslovny. Do vedení se dostalo družstvo Elišky Přemyslovny a tak žáci z Arménské celou dobu jen dotahovali náskok soupeře. Až v poslední minutě se jim podařilo vyrovnat na konečných 4:4. To však díky lepšímu skóre stačilo na postup družstvu z Elišky Přemyslovny.

Pořadí oblastního kola kategorie minižáků:

1.místo: ZŠ Elišky Přemyslovny.                                3 body, skóre 10:6

2.místo: ZŠ Arménská, 5.ročník.               3 body, skóre 11:8

3.místo: ZŠ Arménská, 4.ročník.               0 bodů, skóre 6:13

Následovala kategorie přípravky, kde bylo obsazení obrácené. ZŠ Elišky Přemyslovny přicestovalo s 2 družstvy a Arménská postavila družstvo z 3.ročníku. V prvním zápase třeťáci z Elišky porazili své kamarády z 2.ročníku. V druhém zápase se zrodilo velké překvapení, když druháci z Elišky Přemyslovny porazili 6:4 domácí třeťáky, kteří dostali lekci ze střelecké efektivity. V posledním zápase se ale třeťákům z Arménské začalo dařit víc a třeťáky z Elišky Přemyslovny převálcovali výsledkem 7:2. Nastala tedy situace, když každé družstvo mělo po jedné výhře a jedné prohře. Muselo se tedy rozhodnout na základě celkového skóre, které bylo nejlepší u domácí Arménské, která si díky tomu vybojovala postup do finálového kola.

Pořadí oblastního kola kategorie přípravky:

1.místo: ZŠ Arménská, 3.ročník.                               2 body, skóre 11:8

2.místo: ZŠ Elišky Přemyslovny, 3.ročník.             2 body, skóre 8:8

3.místo: ZŠ Elišky Přemyslovny, 2.ročník.             2 body, skóre 7:10

Postup do finále si tedy z tohoto oblastního kola vybojovaly obě školy, ZŠ Elišky Přemyslovny v kategorii minižáků a ZŠ Arménská v kategorii přípravky.


Komentáře

komentáře Disqus