Korfbalový pohár zavítal již také na ZŠ Sirotkova

Ve středu začal turnaj čtvrtým ročníkem. V prvním zápase vyhrála 4.A nad 4.B jednoznačným rozdílem 4 košů. Zbylé 2 zápasy byly již více vyrovnané, áčko uhrálo s céčkem remízu 1:1 a na závěr 4.C porazila 4.B jen o jediný koš. Nejlepší střelkyní byla se 3 koši Bea Kocourová z vítězné 4.A.

Pořadí turnaje 4.ročníku: 1.místo 4.A, 2.místo 4.C, 3.místo 4.B.

Turnaj pokračoval soupeřením tříd z 2. ročníku. Hned v prvních dvou zápasech si vítězství vybojovala 2.A, když shodně porazila 2.B i 2.C výsledkem 2:1. V posledním zápase vyhrála 2.C nad 2.B už větším rozdílem dvou košů. Nejlepším střelcem byl se 3 koši Jiří Padouš z 2.C.

Pořadí turnaje 2.ročníku: 1.místo 2.A, 2.místo 2.C, 3.místo 2.B.

Ve čtvrtek už se dostali na řadu žáci 3.ročníku. V této kategorii už zápasy tak vyrovnané nebyly a rozdíly mezi třídami byly výraznější. Nejdřív béčko sfouklo áčko a nedovolilo mu skórovat ani jednou. Následně si áčko napravilo chuť a porazilo céčko výsledkem 3:1. V posledním zápase potvrdilo béčko svou dominanci a porazilo i céčko 4-košovým rozdílem. Nejlepší střelkyní byla se 3 koši Lucie Stránská ze 3.B.

Pořadí turnaje 3.ročníku: 1.místo 3.B, 2.místo 3.A, 3.místo 3.C.

Na závěr se dostali na řadu nejstarší páťáci, kteří mají na škole 4 třídy. Proto se turnaj odehrál systémem semifinále a následně již zápasu o 3.místo a finále. V prvním semifinále si 5.A bez problémů poradila s 5.B, která nedokázala vstřelit ani jediný koš. Druhé semifinále bylo více vyrovnané a o vítězi rozhodl až zlatý koš v prodloužení, který posunul do finále 5.D. Zápas o 3.místo také skončil vzácnou remízou 1:1, a proto obě 5.B i 5.C skončily shodně na 3.místě. Finále  překvapivě skončilo také remízou 1:1 a když nepadl koš ani v prodloužení, tak o vítězi rozhodly až penalty. Šťastnějším týmem v rozstřelu byla nakonec 5.A.

Pořadí turnaje 5.ročníku: 1.místo 5.A, 2.místo 5.D, 3.místo 5.C a 5.B.

Ročníkové výběry se v oblastním derby městské části Žabovřesky utkají s družstvy ze ZŠ Jana Babáka.


Komentáře

komentáře Disqus