Turnaj školního poháru odehrán také na ZŠ Vejrostova

Turnaj začal soubojem čtvrťáků, mezi kterými nechyběla ani jedna ze 4 tříd. V krátkých zápasech na 10 minut padalo poměrně hodně košů, a tak se bylo na co dívat. Od začátku turnaje se nejvíce dařilo družstvu ze 4.D, které vyhrálo své úvodní dva zápasy. Výjimečnou byla také remíza 5:5 mezi 4.A a 4.C, co minuta to koš. Před posledním zápasem nebylo stále jasno o vítězi turnaje, a proto 4.D musela bojovat až do úplného konce. Nakonec však vydřela těsnou výhru o jediný koš nad 4.B a Déčko tak s plným bodovým ziskem turnaj čtvrťáků vyhrálo. Nejlepších střelců bylo tentokrát více. Tři koše si připsali tři kluci a jedna dívka.

Pořadí turnaje čtvrťáků: 1.místo 4.D, 2.místo 4.A, 3.místo 4.B, 4.místo 4.C.

Od 11:00 si to následně rozdali také páťáci. Tři družstva vedla neúprosné souboje o každý míč. I tento turnaj byl velice napínavý a výjimečně vyrovnaný. Každé družstvo totiž vyhrálo 1 zápas s 1-košovým rozdílem. Proto všechny třídy skončily s nulovým rozdílem ve skóre a o vítězi turnaje rozhodl až vyšší počet vstřelených košů. Nejvíc jich dala 5.B, která tak s bilancí 1 výhra, 1 prohra a skóre 8:8 ovládla souboj pátých tříd. Druhá skončila 5.C se skóre 7:7 a třetí 5.A se skóre 6:6. Nejlepším střelcem turnaje se stall Gino Lagrou z 5.C, který skóroval 4-krát včetně jednoho vlastního koše.

Odkaz na článek a fotky z turnaje na školních stránkách.

Výběry čtvrťáků a páťáků ze ZŠ Vejrostova se pod vedením paní učitelky Jílkové utkají s družstvy ze ZŠ Otevřená v Žebětíně.


Komentáře

komentáře Disqus