Po čtvrtém kole druhé nejvyšší soutěže se na vedoucí béčko Prostějova dotáhla kolínská rezerva

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

V Českých Budějovicích mohli fandové vidět velmi napínavé zápasy. Všechny tři duely nebyly až do konce rozhodnuté. Nejlépe z miniturnaje vyšla domácí rezerva, která vydolovala výhru 18:15 nad Táborem a remízu 20:20 s béčkem Znojma.

Hned první duel mezi domácími a Táborem přinesl nepohlednější korfbal. Budějovice spoléhaly na ženskou část týmu, Tábor zase na kluky. Skóre bylo ještě chvíli před konce vyrovnané, nakonec však přeci jen slavila domácí rezerva. „Měli jsme v týmu nějaké extraligové hráče, kteří nám pomáhali tvořit hru. Tolik jsme se na ně nesnažili hrát, ale i tak nám moc pomohli,“ uvedl kouč vítězného celku Ondřej Čierný.

Táborský lodivod Daniel Valeš ocenil kvalitu duelu. „Na první ligu to byl opravdu solidní zápas. Dlouho to bylo vyrovnané, jenže pak nás srazily dva proměněné soupeřovy útoky. Nedokázali jsme už na nástup Budějovic zareagovat. Za zmínku stojí osm košů našeho Davida Štegera, který je nejstarší hráč soutěže,“ zmínil Valeš zajímavost.

České Budějovice, KCC Sokol B : Tábor, KC SPŠS - 18:15 (10:8)

Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Petr Dufek. Nejlepší střelci: Kalová Aneta 4, Čierný Ondřej 4, Bláha Jakub 3, Mensová Miloslava 3 - Šteger David 8, Valeš Daniel 4.

 

Utkání mezi domácím týmem a rezervou Znojma, které dorazilo jen se šesti hráči do pole, bylo ještě vyrovnanější. O konečné remíze rozhodla zbytečná ztráta Budějovic, kterou soupeř osm vteřin před koncem potrestal. „Tomáš Veselý vybojoval míč, nahrál ho Kubovi Žákovi a ten se nemýlil. V oslabené sestavě jsme rádi, že to dopadlo alespoň takhle,“ komentoval drama znojemský trenér Aladár Dančo. „Absolutně jsme propadli. Proti šesti jsme se nedokázali domluvit na vhodné taktice, abychom využili znojemských slabin. Sice měli dobré hráče z extraligy, ale to nás neomlouvá,“ lamentoval českobudějovický trenér Čierný.

České Budějovice, KCC Sokol B : Znojmo Modří Sloni B - 20:20 (10:10)

Rozhodčí: Petr Dufek, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Bláha Jakub 6, Kalová Aneta 4, Vaškovský Václav 4 - Veselý Tomáš 7, Holík Ondřej 6, Žák Jakub 5.

 

V duelu dvou hostujících celků ještě v poločase vedlo Znojmo, nakonec se však radoval o jeden koš Tábor. „Na jednu stranu je obdivuhodné, že soupeř hrál dobře jen v šesti lidech, na druhou stranu to pro mě znamená dehonestaci korfbalu jako sportu. Nikdo není na hru proti šesti vůbec zvyklý a i my jsme s tím měli problém. Těžko jsme hledali motivaci. Nakonec jsme to zvládli se zdvojeným doskokem a střelbou přes hráče s vyšším obráncem, ostatní si moc nezahráli. Znojmo čeká o víkendu Europa Shield, tak jim přeji hodně úspěchů a sestavu aspoň 4+4,“ podotkl Valeš.

Znojmo Modří Sloni B : Tábor, KC SPŠS - 18:19 (10:8)

Rozhodčí: Petr Dufek, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Žák Jakub 6, Dančo Aladár 3, Ferkovičová Tereza 3, Veselý Tomáš 3 - Šteger David 5, Kášková Zuzana 4, Valeš Daniel 4.

 

DVOJUTKÁNÍ V HAVÍŘOVĚ

Dvojutkání v Havířově mělo komický výsledek. Obě střetnutí totiž dopadla výsledkem 17:15, pokaždé se však radoval jiný tým. V prvním utkání získal dva body domácí Šenov, ve druhém zase rezerva Kolína. „V prvním zápase to byla od začátku přetahovaná. Žádný tým se nedokázal dostat do výraznějšího vedení. Bohužel se nám zranil jeden z klíčových hráčů a chvíli to s námi vypadalo bledě. Naštěstí se v závěru zápasu střelecky probudil Petr Slíva a jeho přesné střely z dálky přispěly k tomu, že jsme ze zápasu vyšli jako vítězové,“ ulevil si šenovský kouč Ondřej Sládek.

V druhém měření sil obměnil Kolín sestavu a to se mu vyplatilo. „Díky velké motivaci vypadal druhý zápas úplně jinak. Výborně jsme bojovali, zejména v obraně, kde si již hráči na své protějšky zvykli. Konec zápasu jsme trochu vypustili a dali Šenovu prostor stáhnout osmikošový náskok z poločasu,“ uvedl kolínský lodivod Zdeněk Milichovský, který se 44 trefami vévodí tabulce střelců.

Šenov, KC - ZŠ : Kolín, VKC B - 17:15 (11:10)

Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Hájek Jiří    5, Slíva Petr 4, Rusňak Martin 3, Trefná Nikol 3 - Milichovský Zdeněk 5, Kubíček Matěj 4, Kukurová Vítová Monika 2, Motáková Kateřina 2.

Kolín, VKC B : Šenov, KC - ZŠ - 17:15 (13:5)

Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Novotný Jakub 7, Kozák Michal 3, Milichovský Zdeněk 3 - Sládek Ondřej 6, Vrkoč Jakub 5, Rusňak Martin 2.

 

Tabulka:

1.           Prostějov, SK RG B             8             6             0             2             190:117             12

2.           Kolín, VKC B                       8             6             0             2             183:130             12

3.           Č. Bud., KCC Sokol B         8             4             1             3             109:119              9

4.           Brno, KK B                          6             4             0             2             127:81                8

5.           Tábor, KC SPŠS                 6             3             0             3             106:105              6

6.           Znojmo Modří Sloni B         6             2             1             3             120:117               5

7.           Šenov, KC - ZŠ                   7             2             0             5             90:119                 4

8.           Brno, KK Nový Lískovec     7             0             0             7             67:204                 0

 

Páté kolo první ligy je v plánu na Valentýna, tedy až 14. února. V prvním miniturnaji se v Brně střetne domácí rezerva s druhým týmem Českých Budějovic a Šenovem, ve druhém klání se v Táboře střetne domácí celek s béčkem Kolína a Novým Lískovcem.


Komentáře

komentáře Disqus