Školní korfbalový pohár také na ZŠ Bosonožská

V poslední školní den před Vánocemi se školní kolo korfbalového poháru odehrálo na ZŠ Bosonožské v Starém Lískovci. V úterý 22. prosince se tak odehráli obě kategorie, jak minižáci, tak přípravka a zajímavostí je, že tyto zápasy rozhodovala dvojice mezinárodních rozhodčích Peter Bušík a Lukáš Filip, která letos pískala i na Mistrovství světa v Belgii.

Začali ti nejmenší, a to druháci. Ve vzájemném zápase byla jednoznačně lepší 2.A, která porazila 2.B v poměru 7:0. Pak přišla na scénu v této kategorii také 3.A. Děti z této třídy potvrdili roli favorita a svým o rok mladším soupeřům nedali žádnou šanci. Postupně 2:B porazili 7:1 a nad 2.A zvítězili 5:2. O zaslouženém vítězi tak nebylo pochyb. Mezi střelci dominoval se 4 koši Vojta Plášek z 2.A.

Konečné pořadí: 1.místo 3.A, 2.místo 2.A, 3.místo 2.B.

V kategorii minižáků nastoupili 4 družstva, dvě z pátého i čtvrtého ročníku. Jednoznačnou dominanci ukázal tým 5.A, který zakončil turnaj s impozantním skóre 22:2. Souboj o 2.místo zvedla 5.D se 4.A. Tento zápas byl dlouho vyrovnaný, až v poslední minutě strhla 4.A vítězství na svou stranu. Nakonec byl vyrovnaným i zápas mezi nakonec třetí 5.D a čtvrtou v pořadí 4.D, kde o vítězi rozhodl také jediný koš. Nejlepším střelcem se stal David Vojáček s 9 koši a Eliška Tothová se 6 koši, oba z 5.A a oba také hráči KK Brno.

Konečné pořadí: 1.místo 5.A, 2.místo 4.A, 3.místo 5.D, 4.místo 4.D.

První 2 družstva z obou kategorií postupují do oblastního kola Starého Lískovce, kde se o postup do velkého finále poperou s družstvy ze ZŠ Labská.

Fotky z turnaje


Komentáře

komentáře Disqus