Třetí kolo brněnské ligy mini a mladších žáků

Minižáci:

Ve třetím kole ligy minižáků padlo zatím celkově nejméně košů, a proto každý střelecký úspěch posouval týmy výrazně blíže k vítězství.

 

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  0:4 (0:3)

Baxant Jakub 2, Pařilová Natálie 2

V prvním utkání se střetly celky Bystrce a Komína. Komínští z dosavadních dvou kol vyhráli pouze jednou a druhou výhru nepřipsali ani v tomto střetnutí. Dobře organizovaná hra Bystrce pod taktovkou Barči brzy slavila úspěch a Bystrc se ujala v poločase vedení 0:3. V druhém poločase Bystrc přidala eště jeden koš, a vzhledem k tomu, že hráči Komína nedokázali skórovat v prvním ani druhém poločase, byla výhra Bystrce vcelku jednoznačná 0:4.

 

Brno B (Bystrc) - Brno C (Starý Lískovec+Žebětín+Bystrc)  1:3 (1:1)

Malina Kryštof 1 - Krugliak Iryna 1, Sotolář David 1, Tothová Eliška 1

Do druhého utkání nastoupil tým Bystrce proti dosavadnímu lídru brněnské tabulky, Starému Lískovci. Bystrčtí posilněni jasnou výhrou z předešlého zápasu vstoupili do utání rychlým košem a útlé vedení 1:0 drželi až do závěrečných minut prvního poločasu, kdy se Starému Lískovci podařilo srovnat skóre na 1:1. V druhém poločase již získali převahu na hřišti hráči Lískovce a dalšími dvěma koši rozhodli o výhře nad Bystrcí 1:3.


Brno C (Starý Lískovec+Žebětín+Bystrc) - Brno A (Komín)  3:0 (3:0)

Tothová Eliška 2, Baxant Jakub 1

V poslednímu utkání třetího kola změřily síly celky Komína a Starého Lískovce. Zatím co Starý Lískovce se již v prvním poločase dokázal třikrát prosadit, Komín stále trápila střelecká mizérie z prvního utkání. Vzhledem k tomu, že ve druhém poločase se ani přes velkou snahu neprosadil žádný z hráčů, zůstalo konečné skóre na ukazateli stejné jako v poločase, tedy 3:0. 

Celkové první místo tohoto kola obsadil tým ze Starého Lískovce před hráčí z Bystrce a Komína.

Nejlepší střelci soutěže:
1.-2.místo - David Vojáček, Eliška Tothová (8košů)
3.místo - Kryštof Malina (7košů)
4.-6.místo - Patrik Šmehlík, Jakub Baxant, Pařilová Natálie (5košů)
7.místo - Jan Theissig (4koše)

 


Mladší žáci:

Po minižákovských utkáních se ke třetímu kolu dostavili také hráči a hráčky kategorie mladších žáků. Kdo čekal, že se tyto zápasy ponesou v duchu útlého skóre a zřejmé převahy favoritů, obdobně jako u minižáků, byl na velkém omylu.

 

Brno A (Komín) - Brno B (Bystrc)  7:6 (4:5)

Holík Vojtěch 3, Jokl Antonín 2, Ježková Karolína 1, Kalášek Vojtěch 1 - Němeček Martin 2, Čarvaš Dominik 2, Kozel Ondřej 1, Čarvašová Veronika 1

Hned v prvním utkání se totiž proti sobě postavily celky Bystrce, který v dosavadních utkáních neztratil jediný bod a celek Komína, který naopak na své premiérové body teprve čekal. Do prvního poločasu něčekaně úspěšně vstoupili právě hráčí Komína, zpočátku vedli až 3:1, ale přes veškerou snahu a intenzivní rady trenéra neudrželi své vedení, a proto na přestávku odcházeli ze hřiště se ztrátou jednoho koše na zkušeného favorita z Bystrce (4:5). Ve druhém poločase se Komín nenechal zlomit vývojem utkání a svou bojovnou hrou a odhodláním držel krok s neméně zarputilým soupeřem. Rozuzlení celého dramatu přinesla až závěrečná dvouminutovka kdy se Komín po střele ze střední vzdálenosti ujal vedení 7:6, které udržel až do konce zápasu.

 

Brno B (Bystrc) - Brno C (Starý Lískovec)  5:5 (2:4)

Němeček Martin 4, Čarvaš Dominik 1 - Tothová Eliška 2, Drobníková Anna 1, Hammer Samuel 1, Malár Kryštof 1

Do druhého utkání nastupoval čerstvě poražený lídr z Bystrce proti Starému Lískovci, který v dosavadní soutěži podával stabilně kvalitní výkony. Uvodní část tohoto utkání odpovídala nasazení obou týmů. Hráči Starého Lískovce povzbuzeni porážkou jejich rivala v předešlém zápase a snad mírné zklamání Bystrckých vedlo k poločasovému stavu 2:4. Ve druhém poločase se ovšem hráči a hráčky z Bystrce probrali a začali stahovat náskok Lískovce, který jakoby cítil jisté vítěztví. Jak ubíhaly minuty tak se Bystrc přibližoval na dostřel, až necelou minutu před koncem to už bylo jen o koš a Bystrc měla navíc míč ve své moci na útočné polovině. Neúspěšně zakončený útok již pro mnohé fanoušky Bystrce znamenal konec nadějí na bodový zisk ze zápasu. Lískovec se již chystal dohrát zápas na své útočné půlce, ale vypíchnutá nahrávka je připravila o jistu výhry a dala poslední šanci Bystrckým, kteří ji bleskovou akcí zakončenou donáškou bezezbytku využili. Tento poslední koš zápasu stanovil konečné skóre na spravedlivou remízu 5:5.


Brno C (Starý Lískovec) - Brno A (Komín)  4:6 (0:1)

Hammer Samuel 1, Kozumplík Matěj 1, Malár Kryštof 1, Tothová Eliška 1 - Holík Vojtěch 2, Vojnová Sofie 2, Jokl Antonín 1, Kalášek Vojtěch 1

Třetí a poslední měření sil bylo mezi Starým Lískovcem a Komínem. Tato taktická bitva přinesla v prvním poločase jediný koš, a proto se na přestávku odcházelo za stavu 0:1 pro hráče Komína. Ve druhém poločase pak Komín přidával jeden koš za druhým a drtil tak Lískovecké 1:6, kteří nechali většinu sil v souboji s Bystrcí. Až v poslední minutě se Lískoveckým začalo dařit a hráči přidali během pár desítek vteřin tři koše, což ovšem znamenalo jen kosmetickou úpravu konečného výsledku na 4:6 pro Komín.

Plný počet bodů z tohoto kola si zaslouženě odváží tým Komína, a shodně po jednom bodu za vzájemnou remízu získaly celky z Bystrce a Starého Lískovce.

Nejlepší střelci soutěže:
1.místo - Martin Němeček (19košů)
2.místo - Jiří Kohl (16košů)
3.-4.místo - Dominik Čarvaš, Vojtěch Holík (8košů)
5.-6.místo - David Vojáček, Sofie Vojnová (6košů)
7.místo - Eliška Tothová (5košů)

Další pokračování obou soutěží je na programu v sobotu 12.12.2015. 


Komentáře

komentáře Disqus