Mistr ve svém prvním extraligovém duelu padl. V derby se Znojmem

Extraliga pokračovala v neděli druhým kolem. Znojmo porazilo Brno a České Budějovice si poradily s Kolínem.

Premiéra se nepovedla. Obhájce mistrovského titulu z Brna padl hned ve svém prvním utkání nové sezony. Na palubovce znojemských Modrých Slonů prohrál 22:26 a do příště musí hodně věcí změnit. „Moc nevím, co se s námi dělo. Náš výkon byl hrozný. Duel jsme prostě nezvládli, vytvořili jsme si málo střeleckých pozic a naše úspěšnost v zakončení byla bídná. Start do sezony se rozhodně neodehrál podle našich představ,“ lamentoval brněnský stratég Jakub Máša.

V poločase přitom ještě Brňané o jeden koš vedli. Domácí však po změně stran zaveleli k velkému obratu. „Měli jsme víc štěstí než rozumu. O poločase jsme si řekli, že to musíme víc rozhýbat a to se povedlo. Navíc jsme poslali na plac vysokého Jakuba Žáka, což se ukázalo jako dobrý tah. Musím pochválit celý tým, všichni hráli s obrovským nasazením,“ byl spokojený znojemský kouč a zároveň hráč Jiří Podzemský, který se v neděli blýskl deseti koši. „Cítil jsem se opravdu dobře. Když se člověk chytne, tak je pak celý duel v laufu,“ pousmál se český reprezentant.

Výhra je pro Znojmo o to cennější, že většinu zápasu hrálo jen v sedmi hráčích. Nedlouho po zahájení hry totiž odstoupila kvůli zranění Hana Simonidesová. „Máme velkou marodku a neměli jsme koho střídat. Paradoxně nás však její absence semkla a hrát v sedmi nám vyhovovalo. Víc jsme stříleli a hýbali se. Nakoplo nás to,“ popsal Podzemský.  

Znojmo Modří Sloni : Brno, KK - 26:22 (10:11)

Rozhodčí: Martin Uherka, Zdeněk Snášel. Nejvíc bodů: Podzemský Jiří 10, Žák Ivan 6, Ferkovičová Tereza 5 - Jonáková Eliška 6, Šedý Jan 5, Jonáková Štěpánka 4.

 

Druhý zápas druhého extraligového kola přinesl o poznání jasnější záležitost. České Budějovice si bez problémů poradily s Kolínem 26:12 a po dvou výhrách vévodí tabulce. Vembloudi se naopak nacházejí na jejím opačném konci. „Chvilku nám trvalo, než jsme se prosadili, ale pak šlo vše hladce. Bylo to o tom, zda se dokážeme zkoncentrovat,“ uvedl hráč Jihočechů Petr Pešák.

Budějovice si tak v poklidném průběhu vyzkoušely i různé herní varianty. „Chtěli jsme měnit útoky. Šanci dostali i hráči, na které jindy tolik nehrajeme. Úspěšnost střelby tím pak byla trochu menší, ale to není podstatné. Experimenty jsme si mohli dovolit,“ vysvětlil Pešák.

Kolín tak nebodoval ani ve druhém kole. „Máme velmi mladý tým. Musíme se nejdřív poznat a trochu se sehrát,“ objasnila kolínská Denisa Čejková a poukázala na fakt, že Vembloudi mají nezkušenou hlavně mužskou část týmu. Stejně to viděl i Pešák. „Je to pro ně první extraligová sezona a vše je pro ně nové. Musejí se chvíli obouchat, seniorský korfbal je jiný než ten mládežnický,“ podotkl Pešák.

České Budějovice, KCC Sokol : Kolín, VKC - 26:12 (13:5)

Rozhodčí: Petr Báder, Lukáš Pazourek. Nejvíc bodů: Krejčí Vlastimil 7, Bláha Jakub 6, Pešák Petr 5 - Čermáková Radka 4, Novotný Jakub 3, Šimek Jan 2.

Tabulka extraligy:

1.           České Budějovice, KCC Sokol       2             2             0             0             50:30     4

2.           Prostějov, SK RG                             1             1             0             0             20:14     2

3.           Znojmo Modří Sloni                        2             1             0             1             44:46     2

4.           U23                                                    0             0             0             0             0:0         0

5.           Brno, KK                                            1             0             0             1             22:26     0

6.           Kolín, VKC                                         2             0             0             2             26:46     0

 

Příští neděli pokračuje nejvyšší soutěž třetím kolem. Šlágr se hraje v Brně, kde domácí Korfbal klub vyzve v odvetě z minulého finále extraligy České Budějovice. Znojmo pak jede na palubovku Prostějova. Volný los má tentokrát Kolín.

 


Komentáře

komentáře Disqus