Extraliga odstartovala výhrami domácích týmů

Očekávaný okamžik je tady. V sobotu prvními duely vypukla nová sezona nejvyšší korfbalové soutěže České republiky. V obou zápasech se přitom radovaly domácí celky. V Českých Budějovicích vyhráli Jihočeši 24:18 nad Znojmem a Prostějov nezaváhal na domácí palubovce s Kolínem, který zdolal 20:14.

 

Do Českých Budějovic přijel ambiciózní tým Modrých slonů, který určitě pomýšlel na výhru. Domácí však byli proti a vcelku v poklidu si došli pro první triumf nového ročníku extraligy. „Moc si výsledku ceníme. I mě docela překvapilo to, že jsme měli zápas se Znojmem celou dobu pod kontrolou. Od začátku se nám dařilo, Jihomoravané utkání asi nezvládli moc takticky. Naše vítězství se tak zrodilo spíš špatným výkonem soupeře, než tím, že my jsme byli excelentní. V každé čtyřce jsme spoléhali na souhru dvojic a fungovalo to. Využili jsme předností našich hráčů,“ okomentovala střetnutí domácí opora Martina Klacková.

Její protějšek a kolega z reprezentace Jiří Podzemský byl logicky spokojený méně. „Je pravda, že se nám totálně zhroutila naše taktika. Nedávali jsme koše a přidali i bídnou obranu. Navíc jsme se museli vyrovnat s marodkou. Měli jsme jen čtyři kluky a nemohli tak střídat. Na druhou stranu jsem rád, že prohra přišla hned zpočátku. Aspoň víme, kde máme rezervy a na čem musíme ještě makat,“ povídal Podzemský.

České Budějovice, KCC Sokol : Znojmo Modří Sloni - 24:18 (15:11)

Rozhodčí: Pavel Minarčík, Jiří Šuhaj. :Nejlepší střelci: Bláha Jakub 7, Krejčí Vlastimil 5, Pešák Petr     3 - Žák Ivan 6, Podzemský Jiří 4, Veselý Tomáš 4.

 

I duel v Prostějově měl podobný průběh jako ten na jihu Čech. Domácí si v prvním dějství vypracovali sedmikošový náskok, který udrželi až do konce. „Z výsledku máme obrovskou radost. Hráli jsme přesně to, co jsme si před utkáním řekli. Věděli jsme, že máme silnější kluky a chtěli toho využívat. To se nám povedlo a i holky se těm kolínským vyrovnaly. Je dobré, že si náš mladý tým dokázal, že může hrát v extralize vyrovnané duely s každým a že na nejvyšší soutěž má. Do dalších střetnutí můžeme jít v klidu,“ těšilo prostějovského trenéra Davida Konečného.

I přes prohru výkon svých svěřenců kolínskou trenérku Radku Čermákovou nezklamal. „Máme nezkušené mladé kluky, kteří mě příjemně překvapili. Potřebují nějaký čas na rozkoukání, ale mělo by to být dobré. Troufám si tvrdit, že v dalším zápase můžeme stejného soupeře klidně porazit. Moc jsme toho dosud pohromadě nenatrénovali a navíc jsme měli k dispozici jen osm lidí. To se snad v příštím kole změní,“ doufala Čermáková.

Prostějov, SK RG : Kolín, VKC - 20:14 (14:7)

Rozhodčí: Peter Bušík, Jakub Pernica. Nejlepší střelci: Galíček Petr 4, Havlová Renata 4, Vyroubal Alexandr 4 - Hurdálková Tereza  6, Motáková Anna 2, Čermáková Radka 2.

Extraliga pokračuje druhým kolem už v sobotu. Znojmo hostí Brno a do Českých Budějovic cestuje Kolín.


Komentáře

komentáře Disqus